• Test Text
 • AUTOKRAAK BIJ WSV’’30

  Een autokraak is een vorm van een misdrijf en kan zwaar worden bestraft, te weten een gevangenisstraf van ten hoogste zes jaar. Dit is één van de redenen waarbij een advocaat geen overbodige luxe is want de dader wordt daarna ook nog eens opgezadeld met een strafblad die zijn hele leven blijft achtervolgen. En het kan uw kind overkomen!

  Waarom ik dit vermeld heeft alles te maken met het geregeld openbreken van de papierauto door onze lieve jeugd. Het feit dat er een hek om het terrein staat en zelfs een bord ‘Verboden Toegang’ is aangebracht, moet het voor een ieder al duidelijk zijn dat je bij gesloten poorten NIET welkom ben. Het is niet anders. De vrijheden om lekker te kunnen voetballen kunnen bepaalde jongeren niet aan. De papierbus wordt geregeld opengebroken, vernield of gebruikt om te blowen. Ook de papiercontainer, de doelnetten en doelen moeten het geregeld ontgelden.

  Met het oog op de komende vakantie, roep ik een ieder op om onmiddellijk de politie te bellen bij constatering. Buren, vrijwilligers of passanten. Bel de politie eens plat zodat ook zij eens actie ondernemen in de hoop dat de snoodaards eens een koekje van eigen deeg krijgen. Helaas ouders, het is niet anders. En als uw kind wordt gepakt, is het te hopen dat hij niet in de papierauto zit. Dan zijn de gevolgen niet te overzien. Het bevinden op het terrein terwijl de poorten zijn gesloten, is ook een behoorlijke overtreding die in de papieren kan lopen.

  U als ouder kunt uw gezag misschien nog laten gelden, maar de vrijwilligers zijn het meer dan zat om steeds geconfronteerd te worden met een kapotte auto. Een auto die we hard nodig hebben.

  Ook trainers, leiders en andere WSV-ers die constateren dat ongenode gasten zich op het WSV-terrein bevinden, verzoek ik om actie te ondernemen en niet opzij te kijken.

  Gerard Mak

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide