• Test Text
 • Bestuursbesluit: Uitbreiding verplichte verenigingswerkzaamheden senioren

  Om de organisatie van en rondom wedstrijden en trainingen goed te laten verlopen zijn vele handen nodig. Gelukkig heeft WSV veel vrijwilligers die helpen om dat te realiseren.

  Maar met alleen de inzet van de vrijwilligers redden we het niet. Daarom geldt Algemeen Bestuursbesluit nr. 3 voor alle (ouders van) leden van WSV’30. Als (ouder van een) lid van WSV’30 kun je worden verplicht enkele malen per jaar wat verenigingswerkzaamheden te verrichten.

  Tot nu toe betreft dat alleen kantinediensten of bestuursdiensten. Specifiek voor onze spelende seniorenleden hebben we deze verplichting uitgebreid. Niet in het aantal verplichtingen, maar wel in de soort verenigingswerkzaamheden.

  De voornaamste reden waarom we dat hebben gedaan is dat we op zaterdag steeds vaker scheidsrechters voor jeugdwedstrijden te kort komen. Het voordeel van de inzet van spelende seniorenleden is dat ze doorgaans de spelregels kennen en wedstrijdervaring hebben. De spelende seniorenleden kunnen zich ook inschrijven voor kantinediensten of bestuursdiensten. Op deze manier pogen we het steeds groter wordende tekort aan vrijwilligers op te vangen.

  De uitbreiding van de verplichting hebben we vastgelegd in Algemeen Bestuursbesluit nr. 4. De tekst van dit bestuursbesluit lees je <hier>. Dit Algemeen Bestuursbesluit wordt van kracht vanaf 19 juni 2021.

   

  Het Bestuur

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide