• Test Text
 • Bestuursdienst, wat houdt dat eigenlijk in?

  Als spelend lid of als ouder van een spelend lid kun je je elk jaar inschrijven voor kantinediensten of bestuursdiensten. Velen hebben wel een beeld van de dingen die je moet doen wanneer je een kantinedienst draait. Maar voor een bestuursdienst geldt dat niet.

  Als bestuursdienst ben je eigenlijk degene die op een wedstrijddag de boel op de benedenverdieping draaiende houdt. Nu gaan veel dingen gelukkig vanzelf. Maar niet alles. Je kunt te maken krijgen met hele verschillende dingen die je moet doen. Bijvoorbeeld het aannemen van de telefoon als er naar WSV gebeld wordt. Of het regelen dat de brancard op het veld terecht komt bij een ernstige blessure. Maar dat zijn dingen die weinig voorkomen.

  Het belangrijkste is dat je op een wedstrijddag het aanspreekpunt en het visitekaartje van WSV bent voor de tegenstanders en andere bezoekers van ons complex. Bijvoorbeeld om spelers te vertellen waar hun kleedkamer zich bevindt. Een andere belangrijke taak is dat je zorgt dat er limonade klaar staat voor de teams in de rust. Of koffie voor scheidsrechters. Maar ook bijvoorbeeld het bijvullen van het wc-papier of de papieren handdoekjes in de WC indien dat nodig blijkt te zijn, behoort tot je taken.

  Het voert te ver om hier alle taken uit de doeken te doen. We hebben alles waar je als bestuursdienst mee te maken kunt krijgen opgenomen in een nieuwe handleiding voor de bestuursdienst. Die handleiding bevindt zich in de linkerkast boven de tafel in het wedstrijdsecretariaat. Je kunt die er dan bij pakken om te weten wat er van je wordt verwacht in een bepaalde situatie.

  Dus als het je leukt lijkt om op een wedstrijddag als gastheer/-vrouw op te treden en veel verschillende dingen te doen, schrijf je dan in voor een bestuursdienst!

   

  Namens het bestuur,

   

  Hans Korver (secretaris)

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide