• Test Text
 •  

   

   

   

  Grote lof voor de vrouwen van WSV’30

  Op 18 maart 1989, dertig jaar geleden dus, speelde het G-team van WSV’30 haar eerste wedstrijd.
  Afgelopen zaterdag, dertig jaar later dus, was het feest bij WSV.

  Er was een uitgebreid programma gemaakt rondom de competitiewedstrijd van het G-team tegen Waterloo uit Driehuis. Voor de wedstrijd was er voor de genodigden koffie "met". Vanaf één uur was het verplicht juichen en aanmoedigen. Daarna zou het officiële gedeelte volgen en aansluitend daarop een feestelijk samenzijn met spelers, oud-spelers, (oud)begeleiders, bestuur, sponsors en genodigden. Alles is tot in de puntjes geregeld. Tot zaterdagmorgen negen uur dan!

  Niets vermoedend start ik mijn mail op. Niet veel bijzonders vandaag. Of toch. Mijn adem gaat plots sneller. AFBERICHT. Waterloo meldt zich af, kan geen team samenstellen vandaag. Even paniek! Hoe moet het programma er dan uitzien? Hoe vinden we een we een nieuwe tegenstander??

  En dan blijkt wat voor een fantastische club WSV’30 is. Binnen anderhalf uur is er een nieuwe tegenstander en is alles geregeld. Hulde voor de communicatie in de club. Om één uur start er een vriendschappelijke wedstrijd tussen het Vrouwenteam van WSV en het G-team. En het is geweldig. Super relaxt. Er is volop tijd voor foto’s. En het is een voorbeeld wedstrijd. Zo hoort voetbal te zijn. De uitslag? Niet belangrijk! Het was een lekker potje ballen en daar gaat het om. Wil je de uitslag toch weten. Het wordt 6-2. Zoek zelf maar uit voor wie de overwinning is.

  De dames en heren van het G-team is "bevolen" zich snel te douchen want ze moeten aanwezig zijn bij het officiële gedeelte. De feestelijkheden beginnen echter al in de kleedkamer waar Martin Gemin ??vertegenwoordiger G-voetbal van de KNVB- het team een originele Ajax-bal schenkt. Een bal voorzien van alle namen van de selectiespelers én voorzien van hun handtekeningen. Als iedereen ook nog een herinneringsvaan krijgt van het Nederlands Elftal is het feest compleet.

  Boven, in de kleine kantine, wachten ondertussen de genodigden. Het is echter geen saaie bedoening; het is een reünie. Om drie uur begint het officiële gedeelte. Anton Hohensteijn, oprichter en bijna twintig jaar stimulerende kracht van het G-team, krijgt het eerste exemplaar overhandigd van het boekje "Dertig jaar G-voetbal bij WSV’30". Alle aanwezigen ontvangen daarna een exemplaar en voor het eerst deze middag verstomd het gekakel als alle aanwezigen aan het bladeren en lezen slaan.

  Het bleef daarna nog lang gezellig op het WSV complex!

  Allen die deze middag mogelijk maakten: Geweldig bedankt.

  Speciale dank gaat echter uit naar de reddende engelen Chinouk en Michel Dekker, Erik Fritz en het Vrouwenteam.

  Theo Hoogendoorn

  10-03-2019

  FOTOALBUM

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide