• Test Text
 • Een beroep op alle leden

  BESTE WSVers,

  Ik doe hierbij een beroep op alle leden van onze vereniging WSV’30. Onze vereniging bestaat al meer dan 90 jaar en als alles goed gaat zullen we ons 100 jarig bestaan gaan vieren in Mei 2030. Ik zeg erbij “als alles goed gaat”. Een vereniging kan namelijk niet zonder leden die de verantwoording willen en durven nemen om een bestuursfunctie binnen de vereniging te bekleden. Hier ligt nu het hele grote probleem binnen onze vereniging.

  Aan het einde van dit seizoen zullen Jan van Haeften en ik onze functies neerleggen. Beiden hebben we al ruimschoots de AOW gerechtigde leeftijd bereikt en na zoveel jaren vinden we het gewoon mooi geweest. De heer Van Haeften heeft de functie van penningmeester 20 jaar bekleed en ik het voorzitterschap in twee periodes in totaal ruim 10 jaar. Daarnaast ben ik ook nog ruim 5 jaar secretaris geweest. Dat maakt 15 jaar in totaal.

  Aan het einde van het vorige seizoen heeft ook het bestuurslid dat binnen het bestuur was belast met het toezicht op de verschillende commissies binnen onze vereniging, Mirjam Dijkstra, haar werkzaamheden als bestuurslid beëindigd. Gelukkig is zij niet verloren gegaan voor onze vereniging en heeft zij een paar andere taken op zich genomen.

  Halverwege dit seizoen werden we ook geconfronteerd met het neerleggen van zijn functie door Theo Koning. Ook hij heeft meer dan 20 jaar deel uitgemaakt van het Bestuur van onze vereniging en was vooral belast met het beheer van ons complex. Theo werd genoopt tot deze beslissing omdat hij zijn werk niet langer kon combineren met zijn bestuurstaken binnen onze vereniging. Theo blijft voorlopig wel de lopende zaken met betrekking tot het complex behartigen.

  Het gevolg van het bovenstaande is dat het achtkoppige bestuur aan het einde van dit seizoen is gehalveerd tot een viertal. Dit viertal bestaat uit de vertegenwoordigers van de Dames/meisjes, de senioren en de jongens jeugd en onze secretaris.

  U begrijpt dat we dus op zoek zijn naar leden die deze bestuursfuncties voor hun rekening willen nemen. Dat wil dus zeggen dat we op zoek zijn naar een Voorzitter, een Penningmeester, een bestuurslid Algemene Zaken en een bestuurslid dat toezicht zal moeten houden op de verschillende Commissies binnen onze vereniging, zoals de Kantinecommissie, de Evenementencommisie, e.d.

  Wilt u informatie over de inhoud van deze bestuursfuncties, schiet dan even een bestuurslid aan en u zult geheel op de hoogte worden gebracht. Aanmelden kunt zich ook bij een van de Bestuursleden. Natuurlijk zijn de aftredende Bestuursleden bereid om u op weg te helpen in uw nieuwe functie.

  Als niemand zich bereid verklaart om Bestuurslid te worden binnen onze vereniging WSV’30, dan heeft de club een levensgroot probleem. Een vereniging zonder bestuursleden is niet mogelijk en zou op den duur kunnen leiden tot het opheffen van de club.

  Met sportieve groeten,

   

  N.A. (Nico) Kramer
  Voorzitter

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide