• Test Text
 • Een update van de hoofd jeugdopleidingen

  Lang hebben we gedacht dat het misschien toch nog mogelijk zou zijn om de verschillende competities uit te spelen maar helaas het mag niet zo zijn. Wellicht is er nog ruimte voor een regio cup en/of verschillende toernooien maar ook die berichten zijn vooralsnog niet al te hoopvol. En toch ondanks deze “negatieve” berichten zijn er ook een aantal leuke dingen om te melden vanuit de jeugd.

  Zo hebben wij de hoofdtrainers voor volgend seizoen, op één afdeling na, rond.
  Magdy Khayry, Tristan Stalenhoef, Bora Anli, Marcel Bonjasky, Manuel Mac-Intosch, Pascal Tevreden, Thieme Visscher, Samet Cakir en Jesse Tuininga zijn de namen van de staf.
  Een mooie mengeling van huidige trainers, nieuwe aanwinsten met ervaring, nieuwe beginnende trainers en als klap op de vuurpijl een speler uit de eigen jeugd.

  Een vereniging bestaat natuurlijk niet alleen uit eerste elftallen maar minstens zo belangrijk zijn de 2de, 3de en soms 4de elftallen.
  Teams die geen betaalde trainers voor de groep hebben maar wel hele belangrijke vrijwilligers in de vorm van ouders, bekenden van spelers en hopelijk binnenkort ook een aantal spelers van WSV zelf.
  De volgende stap richting komend seizoen zal dan ook het inventariseren zijn binnen deze teams. Welke trainer / coach kan en wil komend seizoen nog deel uitmaken van de koers die WSV heeft ingezet?

  Deze koers omvat het met elkaar naar een hoger plan brengen van de jeugdopleiding van WSV waarbij de eerste elftallen in de jeugd op den duur stabiele hoofdklasse teams zijn, let op het gaat hierbij niet om een één of twee jaren plan.
  Bij deze ontwikkeling horen onder andere het opleiden van de spelers maar minstens zo belangrijk het opleiden van de trainers en met deze visie is ook druk gezocht naar hoofdtrainers met de juiste competenties.
  Trainers die niet alleen spelers maar ook collega trainers willen helpen om zich verder te ontwikkelen waardoor wij met elkaar kwalitatief kunnen verbeteren.
  Wij hopen hiermee te bereiken dat de gehele trainersstaf, gediplomeerd en niet gediplomeerd, elkaar op deze manier kunnen helpen om verder te groeien.

  Naast het weten wie je trainer kan worden is het voor de leden meestal minstens zo belangrijk om te weten in welk team je voorlopig bent ingedeeld.
  Ook dit jaar zullen hiervoor weer “selectie” trainingen en/of wedstrijden plaatsvinden. De nieuwe hoofdtrainers zullen deze organiseren in samenwerking met de coördinatoren, mijzelf als hoofd jeugdopleidingen en de overige trainers van de leeftijdscategorie.
  Het idee is vooralsnog om dit richting eind mei te organiseren waarbij wij even een slag om de arm houden voor het exacte moment, mogelijk zal dit namelijk niet voor elke leeftijdscategorie gelijk zijn.
  Een ding is wel heel duidelijk het streven is om voor de zomervakantie van de basisscholen de voorlopige indelingen te publiceren zodat iedereen met een gerust hart, waar mogelijk in deze tijd, op vakantie kan.

  Buiten deze praktische zaken richting volgend seizoen ben ik op dit moment ook blij met de inzet die ik op en om de velden zie in deze gekke tijden.
  Het duurt inmiddels erg lang voor iedereen en toch blijft de sfeer over het algemeen positief.
  Trainers blijven hun best doen om de teams beter te maken en de lol erin te houden door er af en toe een “fun training” tussendoor te geven.
  De opkomst is over het algemeen nog goed en gelukkig komt het gros van de spelers nog met plezier naar de club.
  Toch wel dingen waar wij onszelf als trainers, spelers, vrijwilligers en alle andere betrokkenen een compliment voor mogen geven.

  Een mooi voorbeeld hiervan is ook het huidige Hofjes Toernooi, een andere opzet maar absoluut niet minder leuk.
  Na de kater dat dit toernooi niet door kon gaan in de winterstop is het met de inzet van een aantal mensen gelukt om het toernooi nu door te kunnen laten gaan.
  Aanstaande zaterdag (10 april) staat alweer de laatste speelronde op het programma waarbij de topscoorders worden gehuldigd, winnaars worden uitgeroepen en er een verrassing is.

  Al met al ook wat leuke dingen in deze tijden en wij zijn in ieder geval alweer volop in voorbereiding richting volgend seizoen.
  Hopelijk een seizoen waarin we weer competities mogen spelen, publiek aanwezig kan zijn, er derby’s figuurlijk zullen worden uitgevochten en we kampioenen mogen huldigen.

  Blijf allemaal gezond en blijf er vooral met elkaar wat van maken.

  Met sportieve groet,

   

  Marciano Sleeswijk
  Hoofd jeugdopleidingen

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide