• Test Text
 • Een update vanuit onze HJO

  Ondanks dat we nog even te gaan hebben tot de winterstop is er in de afgelopen maanden best veel gebeurd.

  De eerste fase van de competitie zit erop. Een periode met een aantal hele goede resultaten, waaronder een aantal kampioenen, maar vooral een periode waarin de trainers hard hebben gewerkt om de teams verder te brengen.

  Door de nieuwe indelingen vanuit de KNVB hopen wij dat ook de volgende competitie ronde weer spannend wordt en elk team nieuwe kansen krijgt om met elkaar te groeien.

  Naast het competitie gedeelte zijn wij als club blij dat wij ook de samenwerking intern zien groeien. Er zijn altijd zaken die beter kunnen maar de hoofdtrainers staan meer met hun leeftijdscategorie in verbinding en ook met elkaar. Praktisch gezien houdt dit dat leeftijden veelal op de eerste training van de week gezamenlijk trainen of in ieder geval nagenoeg dezelfde oefenstof hanteren. Hierdoor groeit niet alleen het eerste team maar wordt ook aan de aansluiting met de andere teams gewerkt. Dit houdt op de lange termijn in dat wij als club als geheel de kans krijgen om ook met elkaar te groeien.

  Er is nu twee keer een trainersoverleg geweest waarbij de samenwerking en de voetbalproblemen voor de gehele leeftijd centraal staan. Het is voor ons dan mooi om te zien dat trainers elkaar tips meegeven en ook hun visie delen zodat anderen mee kunnen denken en van elkaar kunnen leren. Ook is voor de verschillende leeftijden een gezamenlijke warming-up door de trainers ontwikkeld waardoor er meer sprake is van een eenheid en spelers makkelijker mee kunnen doen bij andere teams.

  In december zullen er ook demo trainingen worden gegeven waarbij trainers, ouders en andere belangstellenden welkom zijn. Op die manier proberen wij het principe “train de trainer” nog een extra dimensie mee te geven.

  Wij blijven als vereniging uiteindelijk afhankelijk van de hoeveelheid vrijwilligers die willen investeren in de jeugd. Het doet ons dan ook goed om te zien dat er vaak personen bereid zijn om te helpen en te ondersteunen. Niet alleen op het voetbal inhoudelijke maar ook bij de randzaken. Dit gaat overigens verder dan de trainingen / wedstrijden maar omvat bijvoorbeeld ook uitjes die de afgelopen periode al binnen een aantal teams zijn georganiseerd.

  Heel mooi om te zien en wij zijn dan ook blij dat wij met elkaar hierin steeds meer kunnen realiseren.

  Heel veel succes allemaal de komende periode en natuurlijk tot op de velden.

  Groet,

  Marciano Sleeswijk

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide