• Test Text
 • Jaarverslag seizoen 2018-2019
  16 nov 2019
 • Met het oog op de algemene ledenvergadering van 18 november 2019 heeft het bestuur het jaarverslag over het vorige seizoen opgesteld. Dit jaarverslag lees je hier.
   
  We zien je graag op de ledenvergadering op maandag 18 november 2019 om 20:00 uur in de kantine van WSV!
   
  Het Bestuur
   
  UPDATE:
  Het verslag van de ledenvergadering 2019 vind je hier
 • Jaarverslag WSV’30 seizoen 2018-2019

  Ook in het seizoen 2018-2019 hebben weer veel WSV-teams hun beste beentje voor gezet op de velden. Zoals altijd hebben sommige teams het zwaar gehad in hun competities en hebben andere teams steeds bovenin meegedraaid. Dat laatste geeft uiteraard meer plezier dan te moeten vechten tegen het degradatiespook. Toch zien we over het algemeen iedereen met plezier bij WSV komen. Als bestuur vinden we dat fijn om te zien. Maar we vinden ook dat het (altijd) beter kan.

  De bijdrage van het bestuur daaraan zijn het verbeteren van onze organisatie en het creëren van goede randvoorwaarden om fijn te kunnen trainen en voetballen. In het maandnieuws dat we sinds september 2019 delen op onze website, kunt u lezen wat we daar aan doen.

   

  Voetbaltechnische zaken

  WSV’30 is natuurlijk vooral een voetbalclub. Daarom een korte terugblik op de resultaten en andere voetbaltechnische zaken van afgelopen seizoen.

   

  Senioren heren

  Vorig seizoen hadden we vijf seniorenteams, waarvan 1 veteranenteam. We zijn verheugd over het feit dat we er dit seizoen twee seniorenteams bij hebben. Deze nieuwe teams bestaan vooral uit spelers die voorheen in de jeugd bij WSV gevoetbald hebben.

  Aan het begin van vorig seizoen zijn veel spelers uit O19-1 ingestroomd in de A-selectie. Hopelijk zijn we daarmee verzekerd van een lange toekomst van goede spelers in onze selectie. Dat hoeft natuurlijk niet altijd het geval te zijn. Aan het einde van het seizoen zijn een aantal spelers van WSV 1 en WSV 2 gestopt of zijn lager gaan voetballen. Onze A-selectie is daarom dit seizoen krapper dan we aan het einde van vorig seizoen dachten. Dat heeft vooral zijn weerslag op WSV 2. We doen er alles aan om er voor te zorgen dat beide selectieteams een fijn seizoen draaien.

  WSV 1 heeft de nacompetitie gehaald, maar heeft daarin geen promotie naar de 3e klasse kunnen bewerkstelligen. WSV 2 draaide een moeizaam seizoen en is gedegradeerd naar de reserve 3e klasse. De doelstelling voor dit seizoen is dat ons 2meedraait in deze 3e klasse en dat ons eerste elftal dit seizoen wel de promotie naar de 3e klasse realiseert.

  WSV 3 en WSV 4 speelden in de reserve 5e klasse. Het derde is 9e geworden, het vierde 3e. Ons veteranenteam behaalde een 4e plaats in de competitie.

  Naast de reguliere competitie heeft WSV meegedaan aan de competitie voor O23. Ook het komende seizoen neemt WSV deel aan deze competitie.

  Het seizoen 2018-2019 was het laatste seizoen voor verschillende trainers bij de heren senioren. We hebben afscheid genomen van hoofdtrainer Tom Jansen. Ook Richard de Ruijter is gestopt. Richard heeft jarenlang ons 2e team getraind en gecoacht. Rob Hersche is onze nieuwe hoofdtrainer. Jos Karel is de nieuwe trainer voor WSV 2.

  Theo Randshuizen heeft, na tientallen jaren de overige senioren te hebben getraind, wegens gezondheidsredenen op 89-jarige leeftijd moeten stoppen met zijn trainerschap. Daarmee is WSV’30 niet meer de vereniging met de ongetwijfeld oudste voetbaltrainer van Nederland. Theo heeft met zijn trainerschap iets unieks neergezet bij WSV. Ook André Wichary is gestopt met trainen. André trainde het 3e, maar is verhuisd naar Duitsland.

  Onze A-selectie heeft naast haar voetbalkwaliteiten ook haar organisatorische en verenigingsgezinde kwaliteiten laten zien door een kerstgala te organiseren voor alle heren- en damesseniorenteams. Dit beviel van verschillende kanten zo goed, dat de A-selectie ook dit jaar een kerstgala organiseert!

   

  Jeugd jongens

  Met meer dan 30 jeugdteams is WSV afgelopen seizoen de wei in gegaan. Met de JO7-teams in een competitie georganiseerd samen met een aantal andere verenigingen, voor de overige teams in de reguliere KNVB-competities.

  Veel van deze competities zijn verdeeld in een najaarscompetitie en een voorjaarscompetitie. In dit jaarverslag blikken we terug op de voorjaarscompetities en op de competities die een heel seizoen beslaan.

  In de leeftijdscategorie O19 hebben we met drie teams deelgenomen. O19-1 heeft een goed seizoen in de hoofdklasse gedraaid en is op een mooie 4e plaats geëindigd. O19-2 is 2e geworden in de 2e klasse, O19-3 behaalde de 9e plek in de 4e klasse.

  O17-1 is als enige kampioen geworden bij de jeugd in 2019. Het deed dat door geen enkele wedstrijd te verliezen. O17-2 werd 9e in de 2e klasse en O17-3 3e in de 3e klasse. O17-4 en O17-5 speelden allebei in de 4e klasse. Ze zijn 4e respectievelijk 2e geworden. Een mooi resultaat!

  Bij O15 hadden we drie teams. O15-1 behaalde een mooie 2e plaats in de 1e eerste klasse. HSV bleek helaas te sterk in deze klasse. O15-2 is met een 5e plek een goede middenmoter gebleken. O15-3 had het zwaar en is 11e geworden.

  O14-1 speelde in de zware hoofdklasse. Ze heeft daarom helaas maar 5 punten gehaald. O14-2 werd 3e in de 2e klasse, O14-3 9e in de 3e klasse.

  Ook bij O13 hadden we drie teams in competitie. Ons eerste O13-team had het heel zwaar in de 1e klasse. Helaas voor de jongens heeft het maar 1 punt kunnen halen. O13-2 en O13-3 kwamen uit in de 3e klasse. O13-2 is 6e geworden en O13-3 8e.

  De jongens O12 waren verdeeld over twee teams. O12-1 kwam uit in de 3e klasse en heeft de 6e plaats behaald. O12-2 had een zware voorjaarscompetitie in de 5e klasse. Het is helaas laatste geworden, maar wist gelukkig nog wel twee keer te winnen en één keer gelijk te spelen.

  Bij de categorie O11 en O10 hadden we elk vier teams in competitie. O11-1 kwam uit in de hoofdklasse en is daarin 10e geworden. Toch knap in zo’n zware klasse. Zowel O11-2 als O11-3 behaalde de 7e plaats. O11-2 in de 3e klasse en O11-3 in de 5e klasse. Ook O11-4 kwam uit in de 5e klasse. Dit team wist helaas voor de spelers maar één keer te winnen en één keer gelijk te spelen. Het werd 11e.

  O10-1 is 6e geworden in de 1e klasse. O10-2 en O10-4 hadden een zware competitie in respectievelijk de 1e klasse en de 4e klasse. Ze werden allebei 11e. O10-3 kwam ook uit in de 4e klasse en behaalde de 9e plek.

  O9-1 lukte het net niet om kampioen te worden in de 2e klasse. Assendelft haalde net één puntje meer. Maar de 2e plek is een mooi resultaat. O9-2 is 7e geworden in zijn competitie (3e klasse). O9-3 werd 6in de 4e klasse.

  Ook voor de O8-competitie heeft de KNVB de stand bijgehouden, ook al zie je dit niet op de voetbal.nl-app. O8-1 behaalde een mooie 4e plaats in de 1e klasse. Voor O8-2 bleek de 5e klasse te zwaar te zijn. Het team wist één keer te winnen en werd 12e.

  Bij de jeugd jongens begon Marchano Lemmert dit seizoen als Hoofd Jeugd Opleiding. Hij volgde daarmee Michel Dekker op die dit jaren voor WSV had gedaan. Het werd geen succes, vinden we. We besloten daarom zijn contract niet te verlengen.

  Het vinden van een opvolger voor Marchano bleek echter een lastige opgave. Het is ons niet gelukt om voor dit seizoen een HJO te vinden. We vinden het belangrijk dat er volgend seizoen wel weer een HJO komt. Het bestuur gaat vanaf december 2019 aan de slag om de voorwaarden te scheppen om dat voor volgend seizoen voor elkaar te krijgen.

  Nadat we begin 2019 hadden besloten om het contract van Marchano niet te verlengen, namen de problemen met het functioneren van de HJO toe. Dat betekende dat de taken van verschillende vrijwilligers binnen de jeugd jongens behoorlijk werden verzwaard. En ook dat sommige processen  vertraging opliepen, waaronder de teamindelingen voor dit seizoen. Bij twee teams heeft dat tot nogal wat commotie geleid en helaas tot het opzeggen van aardig wat spelers uit deze twee teams. Het heeft eind juni en begin juli een zware wissel getrokken op de vrijwilligers binnen de jeugd jongens die zich met de voorbereidingen op het huidige seizoen bezighielden. Gelukkig zijn deze vrijwilligers wel behouden gebleven voor WSV.

  Uiteraard hebben we binnen het bestuur het laatste halfjaar van het seizoen 2018-2019 geëvalueerd. We hebben binnen het bestuur afspraken met elkaar gemaakt die er voor moeten zorgen dat bij het wegvallen van een belangrijke functionaris binnen de jeugd jongens de taken anders worden georganiseerd.

   

  G-voetbal

  Gelukkig heeft WSV nog altijd een G-voetbalteam tussen de lijnen. Nu al meer dan 30 jaar! We hebben uiteraard stil gestaan bij het 30-jarig jubileum van het G-voetbal bij WSV. De geluiden die we daarover hebben ontvangen waren positief.

  Behalve de positieve energie van de G-voetballers binnen en buiten de lijnen van WSV, hebben ze ook nog gepresteerd. Ze hebben een mooie 3e plaats behaald in hun competitie.

   

  Vrouwen en meisjes

  De vrouwen-/meisjesafdeling groeit nog steeds binnen WSV. Zowel binnen de jeugd als bij de senioren. Zo hadden we vorig seizoen twee seniorenteams. Dit seizoen zijn dat er drie.

  Ons eerste vrouwenteam speelt in de 2e klasse en was vorig seizoen het sterkste team in de Zaanstreek. Het kampioenschap werd op een haar na gemist. In de nacompetitie vlogen we er via penalty’s helaas uit.

  Aan het einde van het seizoen begon het helaas een beetje te rommelen binnen VR1. De trainer vertrok en ook vier spelers zijn vertrokken naar KFC. Daar staat tegenover dat er veel speelster de weg naar WSV hebben gevonden en nu spelen in één van onze drie seniorenteams.

  VR2 speelde vorig seizoen op zaterdag in de recreatieve 5e klasse. De dames hebben en leuk seizoen gehad, ook al vielen de resultaten tegen. VR2 werd 12e in haar competitie.

  O19-1 was in de najaarscompetitie ingedeeld in de hoofdklasse. Dat bleek te hoog gegrepen. In de voorjaarscompetitie kwam O19-1 uit in de 1e klasse. Daarin heeft het een behoorlijke competitie gedraaid met een mooie 5e plaats als resultaat. O17-1 werd in de najaarscompetitie bijna kampioen, waardoor het in de voorjaarscompetitie werd ingedeeld in de zwaardere 1e klasse. Daarin behaalde het een knappe 9e plaats. Helaas zijn er inmiddels een aantal goede speelsters van O17-1 gestopt bij WSV.

  In de leeftijdscategorie O15 hadden we twee meisjesteams. O15-1 werd kampioen in de 1e klasse met een mooie voorsprong van zes punten op de nummer twee. O15-1 verloor maar 1x in 2019. O15-2 werd 3e in de 3e klasse, met maar twee punten achterstand op kampioen Kadoelen.

  Verder waren er bij de meisjes nog twee teams in competitie: O13-1 in de 2e klasse en O11-1 in de 1e klasse. O-13 is 10e geworden, O11-1 6e.

  Voor elk van de vrouwen en meisjesteams is er dit seizoen een trainer, behalve voor MO17. De trainingen voor MO17 worden tot nu toe ad hoc ingevuld, maar we hebben nog wel een probleem voor deze groep helaas. En dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag op het plezier bij MO17. We blijven daarom naarstig op zoek naar een vaste trainer voor MO17.

  In de tweede helft van het seizoen heeft de bevlogen voorzitter van de vrouwen-/meisjesafdeling, Marius van Malsen, vanwege gezondheidsredenen zijn voorzitterschap moeten neerleggen. Gelukkig is er met Frank Jonker snel een goede opvolger gevonden voor Marius.

   

  Zaalvoetbal

  Vorig seizoen hadden we drie zaalvoetbalteams in competitie. Helaas komen we vrijwilligers tekort voor de begeleiding van deze afdeling. Dat is er mede de oorzaak van dat ons ledental bij deze afdeling terugloopt. In dit seizoen hebben we daarom nog maar twee teams in competitie.

  Deze teams komen uit in competities die door de Koepel Zaanstreek worden georganiseerd. WSV speelt zijn thuiswedstrijden in de Sporthal in Wormer. We willen al jaren dat onze zaalvoetbalteams in onze mooie sporthal bij WSV voetballen. Echter daar krijgen we geen toestemming voor van de gemeente Wormerland. We denken dat zaalvoetballen bij WSV zou helpen om meer binding te creëren tussen onze zaalvoetbalafdeling en de rest van WSV.

   

  Commissies

  De coördinator van de kantinecommissie, Renate Takes, is per 1 juli gestopt met haar werkzaamheden. Ze is als kantinecoördinator opgevolgd door Astrid Baarslag.

  De toernooicommissie heeft afgelopen seizoen weer het Scholentoernooi en het FEBO-toernooi georganiseerd. Helaas moesten we vanwege het slechte weer één van de FEBO-toernooidagen afgelasten. Een domper voor de toernooicommissie en de teams die op het toernooi zouden spelen.

  De dames van de toernooicommissie hebben aangegeven te stoppen met het organiseren van het FEBO-toernooi. Ze gaan nog wel door als toernooicommissie voor het Scholentoernooi in 2020. We zijn daarom naarstig op zoek naar vrijwilligers die het jeugdtoernooi in 2020 willen organiseren.

  De evenementencommissie heeft het afgelopen seizoen weer het nodige georganiseerd voor onze jeugdleden. Uiteraard waren dat het Sinterklaasfeest, de Penaltybokaal en het Beach Soccer Toernooi op de Groene Wig tegenover de WormerWieken. Met Pasen had de commissie gezorgd voor paassferen in de kantine. Als extra activiteit heeft de evenementencommissie als proef een FIFA-evoetbaltoernooi georganiseerd. Het bleek een heel leuk evenement dat erg positief werd ontvangen. Ten slotte heeft de evenementencommissie geassisteerd bij de organisatie van de AZ-clinic die bij WSV plaatsvond.

  Door een tekort aan vrijwilligers bestaat de scheidsrechterscommissie nog slechts uit één persoon, Sylvia Schillemans. Sylvia is ook de wedstrijdsecretaris voor de zaterdag. Hierdoor worden er geen activiteiten meer georganiseerd door deze commissie en ook de begeleiding van de jonge scheidsrechters op zaterdag is hierdoor nihil. Daarnaast is het aantal jonge scheidsrechtersvrijwilligers afgenomen.

  Voor de zondag heren senioren is het voor dit seizoen gelukt een pool van scheidsrechters te creëren. Dat was ook hard nodig, want voor de zondag was het aantal verenigingsscheidsrechters behoorlijk uitgedund. Daarnaast hebben we het leiden van jeugdwedstrijden op een groot veld open gezet als mogelijkheid om de verplichte vrijwilligerstaken als (ouder van een) lid in te vullen. Daar hebben tot nu toe 3 leden op gereageerd. Hoe het ook zij, we kunnen nog wel wat scheidsrechters gebruiken, alsook vrijwilligers om de jeugdscheidsrechters te begeleiden.

  Onze webmaster Alex Sweserijnen heeft aan het einde van het seizoen het stokje overgedragen aan onze nieuwe webmaster Johan Klos. We zijn blij dat we snel een nieuwe webmaster hebben gevonden. Onze website is immers een belangrijk communicatiemedium geworden.

   

  Algemene zaken

  In een seizoen gebeurt altijd veel op ons complex. Zo heeft de maandagochtendploeg al jaren een belangrijke taak om ons complex netjes te maken en te houden. Dat gaat van schoonmaken tot aan reparaties aan toe. Veel van deze dingen onttrekken zich aan het oog van veel WSV-ers. Pas als het niet meer zou gebeuren, zouden we dat meteen merken. Goed om ons te realiseren dat vele vrijwilligers achter de schermen bezig zijn om ons complex en de WSV-organisatie tiptop te houden.

  Wat voor eenieder wel zichtbaar zal zijn, is onze nieuwe lichtinstallatie langs het A-veld en het B-veld. De nieuwe verlichting was nodig, omdat de lichtsterkte nog maar op 53% van de oorspronkelijke lichtsterkte was. Mede gelet op de duurzaamheid, hebben we besloten LED-verlichting aan te schaffen voor onze lichtmasten. Bovendien is de bediening van de veldverlichting gemoderniseerd, zodat het nu mogelijk is om zowel trainingsverlichting op het B-veld als wedstrijdverlichting op het A-veld tegelijkertijd te laten branden. Dat kon voorheen niet namelijk.

  De LED-verlichting is in juni geïnstalleerd. Het afstellen van de verlichting heeft nog wel wat voeten in de aarde. We proberen namelijk de lichtoverlast voor de buurtbewoners zoveel mogelijk te beperken. Het finetunen van de afstelling is nog niet afgerond. We blijven zoeken naar de beste afstelling.

   

  Tot slot

  Zoals u in dit jaarverslag hebt kunnen lezen is er weer veel gebeurd bij WSV het afgelopen seizoen. Ook hebben we hier een daar een korte vooruitblik gegeven op het komende seizoen. Er komt daarin weer genoeg op ons pad.

  Het belangrijkste is en blijft natuurlijk dat iedereen op een fijne manier wedstrijden kan spelen en trainingen kan volgen bij WSV. Veel vrijwilligers steken daarvoor hun handen uit de mouwen. Daar zijn we erg blij mee. Maar op sommige plekken komen we nog handen tekort. Zoals ook blijkt uit dit jaarverslag.

  Verricht u op dit moment nog geen vrijwilligerstaak bij WSV en zou u dat wel graag willen doen? Of kent u iemand die dat wel zou willen? Neem dan contact op met het bestuur. We kunnen iedereen goed gebruiken. Immers:

  Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat WSV een prettige en gezonde vereniging is.

  Namens het bestuur,

   

  Hans Korver (secretaris)

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide