• Test Text
 • Kerst 2020

  Beste WSVers,

  Nog even en het jaar 2020 is weer verleden tijd. Voor ons allen was een gedenkwaardig en bijzonder jaar.

  Ook voor WSV’30 was een bijzonder jaar. In februari zag alles er nog normaal uit, maar door de komst van het Covid19 virus veranderde dat totaal en kwamen we zo half maart in een intelligente lockdown terecht. Het gevolg hiervan was dat alle activiteiten op ons complex moesten worden stilgelegd. Geen wedstrijden; niet trainen en de kantine gesloten. Ook de Papierploeg en de Maandagmorgenploeg hebben hun werkzaamheden enige tijd stil moeten leggen.

  In de loop van de zomer leek het virus wat minder ernstig en konden we weer het een en ander opstarten binnen WSV’30 om te beginnen met de trainingen van de jeugd. Later konden ook de senioren weer starten met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

  De start van het seizoen werd ingeluid met het tradionele Freektoernooi . Na heel veel aanpassingen, zoals pijlen op de vloer, looprichtingen, ontsmettingsmiddelen en extra zitplaatsen op het terras van de tribune en op het speelveldje, kon ook de kantine weer open. Een uitdaging hierbij was wel om iedereen op een zitplaats te krijgen en te houden en dat op 1,5 meter afstand van elkaar. Uiteindelijk is het een succesvol toernooi geworden, zowel sportief als financieel.

  De eerste wedstrijden van de competities, zowel bij de jeugd als bij de senioren dames- en heren werden met publiek gespeeld, maar al na een paar wedstrijden werd door de Overheid bepaald dat deze wedstrijden alleen gespeeld mochten worden zonder dat er publiek op het complex aanwezig was. De pandemie van Covid19 was weer de kop opgestoken en had weer de nodige gevolgen voor onze vereniging, namelijk alle competities werden weer stilgelegd. Alleen de jeugd mocht blijven trainen en onderlinge wedstrijden blijven spelen. De senioren hebben korte tijd kunnen trainen in viertallen en nu is weer bepaald dat dit alleen toegestaan is in tweetallen. Op dit moment leven we namelijk in een volledige lockdown, hetgeen inhoudt dat veel winkels, de horeca en veel sportaccommodaties zijn gesloten.

  Ook voor u allen heeft deze pandemie een geweldige invloed op uw leven.  Het vieren van de Kerstdagen zal door de beperkingen die de Overheid ons heeft opgelegd alleen in zeer beperkte kring gevierd kunnen worden. Ook de jaarwisseling wordt anders. Bij het vieren hiervan zijn ook beperkingen opgelegd met betrekking tot het aantal gasten dat kan worden ontvangen. Tevens is er een vuurwerkverbod uitgevaardigd.

  Mede namens het Bestuur wens ik u ondanks alles fijne Kerstdagen en een goede jaarwisseling. Laten we met elkaar hopen dat 2021 een beter jaar voor ons allen zal worden en dat de aangekondigde vaccinatie ons onze vrijheid weer terug zal geven .

  Doe voorzichtig en blijf gezond.

  N.A. (Nico) Kramer
  Voorzitter

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide