• Test Text
 • Beste WSV-er,

  De winterstop staat voor de deur. Sommige teams hebben nog wat inhaalwedstrijden te spelen. En onze jongste jeugd gaat de zaal in voor het traditionele winterstoptoernooi. Naast de feestdagen die er aan komen, een mooi vooruitzicht.

  Mooi was ook de periodetitel die WSV1 haalde op 17 november door een 0-9 overwinning bij hfc Heemstede. De eerste buit is binnen. En we zijn nog steeds op koers voor de grote buit, het kampioenschap. Halverwege de competitie heeft WSV 1 nog geen wedstrijd verloren. Maar dat geldt ook voor RCH. Het is dus nog geen gelopen koers. Op 2 februari 2020 staat de thuiswedstrijd tegen RCH op het programma. Dat belooft spannend te worden.

  Niet alleen WSV 1 heeft nog geen wedstrijd verloren in de competitie. Dat geldt ook voor WSV 5 en voor ons veteranenteam. Daarnaast doen VR2, MO11-1 en JO12-1 volop mee voor het kampioenschap. En MO13-1 is najaarskampioen geworden! Gefeliciteerd, ladies. Goed gedaan! Maar ook als jouw team niet voor het kampioenschap speelt, tel je uiteraard mee bij WSV. Waar het om gaat is dat je met plezier bij WSV voetbalt. Is dat niet zo, laat het je leider of coördinator weten. Misschien kunnen we daar dan iets aan doen.

  Behalve het winterstoptoernooi voor de jongste jeugd, gebeurt er nog meer in de zaal de komende weken. Op vrijdag 13 december is het 47e Meester Jan Kamptoernooi in de sporthal in Wormer voor de basisscholen in Wormerland. Op 23 december speelt onze A-selectie tijdens het traditionele eindejaarstoernooi, dit keer niet in Oostzaan, maar in de sporthal in Wormer. De finaledag van dit toernooi is op zaterdag 28 december.

  Een ander vast onderdeel in de winterstop is onze nieuwjaarsreceptie. Die is op 5 januari 2020. De traditionele nieuwjaarswedstrijden beginnen om 14:00 uur. Na de wedstrijden barst de receptie los en kunnen we elkaar een goed 2020 wensen, onder het genot van een hapje, drankje en prachtige verhalen. Je bent van harte uitgenodigd om op 5 januari met ons het glas te heffen op het nieuwe jaar.

  Behalve dat iedereen met plezier moet kunnen voetballen bij WSV, is het ook van belang dat je je veilig voelt bij ons. We hebben daarom een veilig sportklimaatbeleid bij WSV. Wat dit inhoudt, vind je op onze website onder regels en richtlijnen. Voel je je niet veilig, of zie je iets waarvan je het idee hebt dat dit niet door de beugel kan, laat dit dan weten. Dat kan bij het bestuur, maar vooral ook bij onze vertrouwenscontactpersonen Marg Cornelisse en Sigrid Wijsman. Zij behandelen jouw signaal vertrouwelijk en zijn speciaal getraind om als vertrouwenscontactpersonen op te treden.

  De vertrouwenscontactpersonen zijn op 2 december in gesprek gegaan met het bestuur. Het bestuur heeft in dat gesprek het belang van de vertrouwenspersonen en het belang van het veilig sportklimaatbeleid bij WSV benadrukt. We constateerden samen wel dat de informatie hierover een beetje is weggezakt op onze website. We spraken daarom af om de vertrouwenspersonen en het veilig sportklimaatbeleid een prominentere plek op onze website te geven. Zodat voor iedereen zichtbaar wordt dat we dit een belangrijk onderwerp vinden. We gaan daar de komende maand mee aan de slag.

  Ons gesprek met de vertrouwenscontactpersonen heeft er ook toe geleid dat we de ambitie die we in oktober 2019 hebben uitgesproken, ietsjes hebben aangescherpt. Iedereen moet zich niet alleen thuis voelen bij WSV, maar ook veilig. Punt 4 van onze ambitie hebben we daarop aangepast. De aangepaste ambitie staat vanaf medio december op onze website.

  De afgelopen weken zijn we bezig geweest om de werkgroep die de ambitie verder gaat uitwerken te bemensen. We hebben inmiddels drie personen bereid gevonden om in de werkgroep plaats te nemen. We zijn nog in gesprek met een vierde persoon. Wij hopen dat de werkgroep in januari kan starten. We houden je op de hoogte van het vervolg op dit onderwerp.

  Eerder meldden we dat we een probleem hebben met de douches in kleedkamer 11. Bovendien is het nodig dat we de thermostaten van de douches in elke kleedkamer controleren. Om tijdig eventuele problemen te signaleren en zo te voorkomen dat bij andere kleedkamers hetzelfde gebeurt als in kleedkamer 11. We hebben inmiddels opdracht gegeven het douchesysteem in kleedkamer 11 te repareren en om de thermostaten van de andere kleedkamers te controleren. Verder wordt in december onze kapotte boiler vervangen.

  Ten slotte hebben we opdracht gegeven om de aansturing van ons veldsproeisysteem aan te passen. Nu is het niet mogelijk om elk veld apart te besproeien. Om bijvoorbeeld het B-veld te sproeien, moet eerst ook het A-veld besproeid worden. Dat is niet handig met de vele wedstrijden die op ons complex plaatsvinden. Het is de bedoeling dat het nieuwe besturingssysteem uiterlijk in maart 2020 operationeel is, voordat de warme maanden beginnen.

  Nu zitten we nog in de koude maanden . Het is fijn om elkaar in deze periode op te zoeken. Ook tijdens de winterstop. Lekker met eigen familie en/of vrienden. Maar het kan natuurlijk ook met WSV-ers. Tijdens de zaaltoernooien die op de rol staan de komende weken. Of uiteraard tijdens onze nieuwjaarsreceptie. Wij hopen je in ieder geval op 5 januari te zien in onze kantine.

  Voor de periode tot aan 5 januari wensen wij je een fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling toe!

   

  Het bestuur

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide