• Test Text
 • Maandnieuws Bestuur: februari 2021

  Beste WSV-er,

  We zijn weer een lockdown-maand verder. De jeugdtrainingen zijn vanaf half januari opgepakt. Dat is mooi om te zien. Sinds een week zit daar een pauze in. We genieten eerst van sneeuw- en ijspret voordat we verder gaan met trainen.

  De verlenging van de lockdown heeft gevolgen voor de competities voor dit seizoen. De competities voor de B-categorie (de meeste van onze teams voetballen daarin) zijn geschrapt. De KNVB heeft nog wel een plan in de kast liggen voor een beperkt regionaal wedstrijdprogramma. Hoeveel wedstrijden dit zullen zijn en hoe groot de regio’s zullen zijn is nog niet bekend. Dat zal ook afhangen van het moment dat er weer gevoetbald kan worden.

  De competities in de A-categorie – WSV 1, WSV 2 en WSV VR1 voetballen hier bijvoorbeeld in – zijn nog niet helemaal van de baan. Als er vanaf 11 maart weer volop getraind kan worden, is een halve competitie nog mogelijk. Dat wordt dan een competitie inclusief een aangepaste promotie- en degradatieregeling.

  De kans dat dit scenario werkelijkheid wordt is erg klein. Ook voor de A-categorie heeft de KNVB een alternatief plan op de plank liggen. De concrete invulling hiervan zal naar verwachting eind maart bekend worden.

  De werkgroep voor het nieuwe A-veld is nu echt van start en is bezig te onderzoeken welk soort nieuw veld de beste optie is voor WSV. Zodra die analyse is afgerond, zullen we als bestuur in samenwerking met de Stichting WSV’30 hierover een besluit nemen.

  Wij zijn verheugd dat we ook het contract met onze HJO, Marciano Sleeswijk, hebben verlengd. Hopelijk kan Marciano met zijn rechterhand Lisanne Pothoff binnenkort een volwaardig voetbalseizoen bij WSV meemaken.

  Het blijft helaas nog wel even een raar seizoen. Hopelijk doet de aanstaande lente niet alleen het sneeuw wegsmelten, maar ook het aantal coronabesmettingen. We kijken er naar uit!

   

  Het bestuur.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide