• Test Text
 • Beste WSV-er,

  2020 is begonnen! Degenen die we niet tijdens onze nieuwjaarsreceptie hebben gesproken, wensen we langs deze weg een goed, gezond en sportief 2020 toe.

  De nieuwjaarsreceptie was trouwens druk bezocht. Dat vinden we mooi om te zien. Velen hebben daarom live kunnen zien dat we “Ome” Jan in het zonnetje hebben gezet. Ome Jan doet al een aantal jaren de bestuursdiensten op zondag. Van ’s ochtends vroeg tot soms in het begin van de avond. Wij zijn erg blij met de inzet van ome Jan. Hij zorgt ervoor dat alles op de zondag reilt en zeilt. Van de ontvangst van bezoekende verenigingen en scheidsrechters tot het plaatsen van cornervlaggen langs de velden. Wij vinden het terecht om Ome Jan daarvoor een keer speciaal te bedanken. 

  Maar ome Jan was op 5 januari niet de enige die we op de nieuwjaarsreceptie speciale aandacht gaven. Het bestuur heeft Theo Koning benoemd tot erelid van WSV. Theo is nu ongeveer 20 jaar lid van het bestuur van WSV. Hij is degene die facilitair – ondersteunt door andere vrijwilligers – de boel regelt voor WSV. Dat loopt uiteen van veldverlichting, sproei-installatie, douchesysteem, bestrating, verzekeringen, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar als het gaat om facilitaire zaken, is Theo degene die zich daar binnen het bestuur mee bezighoudt. Daarnaast is Theo in het verleden grensrechter van WSV 1 en jeugdleider geweest. Gelet op de vele uren en jaren die Theo in WSV heeft gestoken, heeft WSV Theo benoemd tot erelid.

  Daarmee is het eren van WSV-ers nog niet klaar. Het bestuur heeft Piet Korver benoemd tot lid van verdienste. Omdat dit in de algemene ledenvergadering van november 2019 niet lukte, hebben we dat in klein comité op 8 januari 2020 gedaan. Piet is al jaren lid van de Maandagochtendploeg (MOP). En jaren geleden bemoeide Piet zich met het plannen en opzichten van de bouwplannen van WSV. Vandaar dat we als bestuur Piet nu tot lid van verdienste hebben benoemd.

  Na alle festiviteiten staat ook het veldvoetbal weer voor de deur. De winterstop houdt zo langzamerhand op. Op 11 januari zijn de eerste inhaalwedstrijden gepland. Dat neemt toe tot in het weekend van 25 en 26 januari, wanneer het eerste volledige competitieweekend op het programma staat. We hopen dat iedereen met veel plezier en hopelijk ook sportief succes de 2e seizoenshelft beleeft.

  Het veldvoetbal stond de afgelopen weken weliswaar op een laag pitje, maar in de zaal waren er toch aardig wat WSV-ers actief de afgelopen weken. Op vrijdag 13 december vond het 47e Meester Jan Kamptoernooi plaats voor de oudste basisschoolleerlingen van de gemeente Wormerland. Dit toernooi wordt georganiseerd door WSV. Daarnaast was er natuurlijk ons traditionele Winterstoptoernooi voor onze jongste jeugd. Op 11 januari is de laatste speelronde van dit “De Hofjes”-Winterstoptoernooi. En de WSV-seniorenselectie nam eind vorig jaar deel aan het winterstoptoernooi dat sinds lange tijd weer in de sporthal van Wormer werd georganiseerd. De mannen kwalificeerde zich voor de finalepoule. Ze wisten daarin één van de drie wedstrijden te winnen.

  Ondanks dat het competitievoetbal in de loop van december in een soort hazenslaapje sukkelde, gold dat niet voor een aantal zaken op en rondom ons complex. Zo zijn er achter de schermen een aantal reparaties uitgevoerd. We hebben inmiddels een nieuwe boiler en het douchesysteem in kleedkamer 11 is hersteld.

  Kortom, we kunnen onze blik weer naar voren richten. Voor de komende maand hebben we een aantal speerpunten. Zo proberen we een goede Hoofd Jeugdopleidingen (HJO) te vinden. De vacature daarvoor staat sinds een week open. Daarnaast is het de bedoeling dat de werkgroep die de beleidsplannen gaat uitwerken in januari voor het eerst bijeenkomt. Wij zijn bezig om de eerste werkgroepbijeenkomst te organiseren. Ten slotte proberen we een manier te vinden om de begeleiding van de jeugdscheidsrechters voor de zaterdag(ochtend) van de grond te krijgen. Voor het wedstrijdsecretariaat zaterdag is dit te veel om er bij te doen. En onze jeugdscheidsrechters verdienen het om op een goede manier begeleid te worden. Dat helpt niet alleen de jeugdscheidsrechters, maar komt natuurlijk ook de jeugdwedstrijden ten goede. Dus als je ons – bijvoorbeeld eens in de zoveel weken – hierbij wilt helpen, zou dat een prachtig begin van 2020 zijn. Je kunt hiervoor contact opnemen met één van onze bestuursleden.

  Graag zien we je binnenkort weer langs de lijn bij WSV!

   

  Het bestuur

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide