• Test Text
 • Maandnieuws Bestuur: juli 2020

  Beste WSV-er,

  De coronamaatregelen zijn eerder versoepeld dan verwacht. Daarom mag onze kantine en de rest van het complex alweer open per 1 juli 2020, in plaats van per 1 september 2020.

  Toch hebben we ons complex nog niet helemaal open gedaan op 1 juli. Het vergt namelijk wel enige organisatie om dat coronaproof te realiseren. Bovendien liep het seizoen eind juni zo’n beetje ten einde.

  Het bestuur heeft een Coronawerkgroep geformeerd om de kantine en het kleedkamergedeelte op een verantwoorde manier te kunnen openen. In de werkgroep zitten vertegenwoordigers uit het bestuur en vertegenwoordigers van de kantinecommissie. Deze werkgroep gaat de komende weken aan de slag met een nieuw coronaprotocol.

  We hebben in ieder geval besloten dat op donderdagavond 6 augustus 2020 de kantine en de kleedkamers voor het eerst open gaan. Op de donderdagavonden gaat voorlopig alleen de grote kantine open. Het Freek Hypotheek Toernooi zal het eerste moment zijn dat we meerdere seniorenploegen en toeschouwers zullen ontvangen op ons complex. De eerste toernooidag is donderdag 20 augustus 2020. De Coronawerkgroep gaat hard aan de slag om ons complex op tijd coronaproof klaar te hebben voor 6 augustus en voor 20 augustus.

  Of de volledige openstelling van ons complex op een goede manier lukt, hangt van de medewerking van iedere WSV-er en zijn/haar aanhang af. Zo blijven sommige coronamaatregelen van kracht (bijvoorbeeld de 1,5-meterregel) en zullen op delen van de benedenverdieping en in de kantine eenrichtingsverkeer van kracht worden. Wij doen daarvoor dus ook een beroep op jouw medewerking. Wat dat precies voor jou gaat betekenen, is nu nog niet helemaal bekend. Houd de website daarvoor in de gaten. We verwachten dat we begin augustus het nieuwe coronaprotocol kunnen communiceren.

  Vorige keer schreven we al over de verzakkingen in het B-veld. We hebben inmiddels contact gehad met mogelijke uitvoerders voor het herstel van het B-veld. We weten wat er moet gebeuren en wat het gaat kosten. De verwachting is dat door het herstel het B-veld twee dagen niet te gebruiken is. De komende weken gaan we bekijken wanneer een goed moment is het B-veld te herstellen.

  Ons A-veld loopt op het einde van zijn levensduur. Dat betekent dat het groot onderhoud van het A-veld voor de deur staat. Ook is er een mogelijkheid om de levensduur van het A-veld met nog enige jaren te verlengen. We gaan de komende tijd onderzoeken wat we het beste kunnen doen met het A-veld.

  De verschillende voetbalafdelingen zijn nog steeds bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Hoe de start van het nieuwe seizoen er uit gaat zien (wanneer trainen bijvoorbeeld), krijg je te horen van de voetbalafdeling (senioren, jeugd jongens of meisjes/dames) waar je onder valt.

  De afdeling zaalvoetbal heeft voor komend seizoen twee teams ingeschreven. Er was even sprake van dat er misschien een team bij zou komen. Dat is uiteindelijk niet door gegaan. Net als vorig seizoen hebben we dus weer twee zaalvoetbalteams bij WSV.

  Voor veel van ons zal het voetbal de komende weken op een laag pitje staan. Maar in augustus starten we alles weer op. Ook de bekercompetities en de gewone competities kunnen gewoon van start gaan. In kleedkamers, kantines en rondom het veld kan het de komende maanden, zowel uit als thuis, nog wel aanpassen zijn. Maar gelukkig hebben we het mooie vooruitzicht dat over een aantal weken de bal weer kan gaan rollen. We kijken er naar uit!

   

  Het bestuur

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide