• Test Text
 • Beste WSV-er,

  In mei waren er weer voetbalactiviteiten bij WSV! Weliswaar vooral trainingen, maar toch. Het begin is er. Veel spelers waren blij dat ze weer de wei in konden. Voor de jongste jeugd wordt er ook elke zaterdag een intern voetbaltoernooi georganiseerd. Weer wedstrijdjes spelen. Dat is natuurlijk helemaal leuk. Het heeft wat organisatie gevergd van de afdeling Jeugd Jongens, maar het resultaat is er dan ook naar. Mooi om te zien dat dit zo snel en goed op de rails is gezet.

  In de laatste week van mei ontvingen we het goede nieuws dat ons eerste herenelftal is gepromoveerd naar de 3e klasse. Toen de KNVB in april de mogelijkheid bood om voor alle standaardteams een verzoek in te dienen om te promoveren of te degraderen, waren we er als de kippen bij om voor WSV 1 aan te geven te willen spelen in de 3e klasse. Na zo’n uitstekend seizoen in de 4e klasse, waren we wel klaar voor zo’n stap. Gelukkig is ons verzoek gehonoreerd. We zijn benieuwd hoe onze mannen komend seizoen het gaan doen.

  De verschillende VTZ-afdelingen (senioren, jeugd jongens en meisjes/dames) zijn in mei verder gegaan met de voorbereidingen op het volgende seizoen. De teams moeten immers uiterlijk 17 juni zijn ingeschreven bij de KNVB. Dat gaat nog niet over de samenstelling van de teams, maar wel over hoeveel teams we voor welke leeftijdscategorie inschrijven. In welk team je terecht komt volgend seizoen, hoor je later via je eigen VTZ-afdeling.

  Ons B-veld is niet meer helemaal vlak. Dat komt omdat de grond in Wormer en omstreken altijd verzakt. Het B-veld is echter voor een deel aangelegd op grond waar vroeger de kantine stond. De heipalen van deze kantine zitten nog in de bodem, en deze verzakken niet. We gaan onderzoeken welke opties er zijn om dit probleem op te lossen.

  Het C-veld heeft te maken met relatief veel onkruid. Dat komt omdat het C-veld niet meer wordt gebruikt de afgelopen maanden. Als een veld veel bespeeld wordt, groeit er minder onkruid. We gaan in overleg met gespecialiseerde bedrijven hoe we dit probleem het beste kunnen aanpakken.

  De overheid heeft aangekondigd dat de sportkantines niet per 1 september weer open mogen, maar al vanaf 1 juli. Omdat er begin juli doorgaans geen voetbalactiviteiten plaatsvinden, laten wij onze kantine begin juli nog dicht. Op 2 juli komt het bestuur bij elkaar, onder andere om te bespreken hoe we de kantine coronaproof kunnen inrichten. Zodat we bij de start van het seizoen goed beslagen het corona-ijs op kunnen.

  In de zomermaanden is er voor veel vrijwilligers nog wel wat te doen. Dat is elk jaar zo, maar nu moeten we extra nadenken hoe we in deze coronatijd de zaken aanpakken. Dat zal hier en daar creativiteit en improvisatie vragen. Maar dat gaat ons vast lukken. Een groenzwarte leeuw is niet voor één gat te vangen namelijk!

   

  Het bestuur

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide