• Test Text
 • Maandnieuws Bestuur: juni 2021: Nieuw A-veld, Regiocup en coronamaatregelen

  Beste WSV-er,

  Nieuw A-veld
  In het Maandnieuws hebben we al een paar keer geschreven dat we bezig zijn met de voorbereidingen voor het vervangen van ons A-veld. Inmiddels is de kogel door de kerk. Het gaat gebeuren! En snel ook. De werkzaamheden starten op maandag 7 juni 2021 en duren naar verwachting tot en met 30 juni 2021. Wat dit betekent door de trainingen in juni, hoor je van jouw VTZ-afdeling, trainer of aanvoerder. We hopen dat we snel volop wedstrijden kunnen spelen op ons nieuwe A-veld!

  Regiocup (terugtrekking jongensteams, wel deelname meisjes)
  Op vrijdag 28 mei meldde de KNVB ons dat de Regiocup voor de jeugd doorgaat. De speelweekenden zijn alle vier de weekenden in juni, te beginnen op 5 en 6 juni.

  Dat stelde ons voor aardig wat organisatorische uitdagingen. Zo is de voorbereidingstijd erg kort, ligt het A-veld er bijna de hele maand juni uit, hebben sommige teams in juni al andere activiteiten georganiseerd en is niet elk team meer compleet door opzeggingen en overschrijvingen.

  In onze bestuursvergadering van 31 mei 2021 hebben we daarom besloten dat we de jongensteams terugtrekken uit de Regiocup. Er bestaat wel de mogelijkheid om onderling apart wedstrijden te organiseren met andere teams uit de buurt. Het organiseren daarvan geschiedt op de gebruikelijke manier. De meisjesteams doen wel mee aan de Regiocup. Je hoort van je leider wanneer je hoe laat waar moet voetballen.

  Coronamaatregelen
  De overheid heeft per 5 juni versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Zo zou het terras en de kantine met een beperkt aantal bezoekers open mogen. En ook de kleedkamers en douches zouden weer gebruikt mogen worden per 5 juni.

  We hebben besloten bij WSV deze versoepelingen niet door te voeren. Het seizoen is bijna ten einde en het is daarom nu lastig te doen om voldoende vrijwilligers te activeren om alles schoon te maken en om de kantine rendabel open te doen. Zo zijn volgens de regels van de overheid toeschouwers in juni nog steeds niet welkom tijdens wedstrijden, alleen spelers en begeleiding mogen ons sportcomplex betreden. We hopen dat we met de Zaanstad Cup en vanaf het begin van volgend seizoen weer zonder beperkingen kunnen trainen, wedstrijden spelen en toeschouwers ontvangen. We kijken er naar uit!


  Het bestuur.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide