• Test Text
 • Maandnieuws Bestuur: juni/juli 2022

  Beste WSV-er,

  Omdat een aantal bestuursleden in juni met vakantie was, is dit een gecombineerd maandnieuws van juni en juli.

  De schoolvakantie is begonnen. Dat betekent dat de activiteiten bij WSV voor een aantal weken op een lager pitje staan. Begin augustus begint alles weer op te starten, dus lang blijft het niet rustig op ons complex. Zoals altijd werken een aantal vrijwilligers gewoon door bij WSV. Zodat de seizoenstart op een goede manier kan plaatsvinden.

  De afgelopen twee maanden kenmerkten zich door veel activiteiten ter afsluiting van het seizoen. Veel teams hebben met een leuke middag of avond hun seizoen afgesloten. De VTZ-afdelingen, de Hoofd Jeugd Opleidingen en de begeleiding van de selectieteams zijn eind mei en begin juni druk bezig geweest met de indelingen voor volgend seizoen. De teams zijn ingeschreven. De voorlopige teamindelingen worden tot half juli doorgegeven aan de KNVB.

  Eind juni / begin juli vond voor de tweede keer de Zaanstad Cup plaats, dit keer bij vv Assendelft. WSV zo1, za1, VR1 en een aantal jeugdteams waren actief tijdens de Zaanstad Cup. VR1 stond wederom in de finale, speelden weer gelijk en wisten de penaltyreeks helaas weer niet te winnen. Desondanks mag VR1 trots zijn op haar prestatie. Twee keer achter elkaar in de finale is immers een uitstekende prestatie.

  Op 28 juni 2022 zijn WSV’30 en de Vereniging Beheer Wormer Sportvereniging gefuseerd. Dat betekent dat WSV’30 eigenaar is geworden van ons sportcomplex. Het betekent ook de financiële administraties van beide verenigingen in elkaar moeten worden geschoven. We hebben daarmee een start gemaakt en zijn er de komende weken nog wel even mee bezig.

  Vanwege de vakanties van een aantal bestuursleden hebben we weinig voortgang kunnen boeken in het samenstellen van de commissie die op zoek gaat naar nieuwe bestuursleden. Vanaf 1 juli bestaat het bestuur nu uit vier bestuursleden. Dat is te weinig om onze vereniging goed draaiende te houden. Vanaf half augustus zetten we onze schouders weer onder de zoektocht naar nieuwe commissieleden. Hopelijk vinden we snel nieuwe bestuursleden. Want anders zullen sommige zaken binnen WSV minder soepel gaan lopen of zelfs helemaal niet meer gebeuren. Dat is een situatie die we niet willen natuurlijk.

  Niet alleen op bestuurlijk vlak is het lastig om alles aan elkaar te knopen. Onze oudpapierploeg zat in dezelfde situatie. Helaas is de oudpapierploeg tot de conclusie gekomen dat de ploeg niet meer op een goede manier op de been te houden is. Ze stopt helaas per 1 augustus 2022. De mannen van de papierploeg hebben de afgelopen jaren tonnen oud papier opgehaald en daarmee ook veel geld voor WSV’30. Behalve dat het spijtig is dat de oudpapierploeg gaat stoppen, moet WSV financieel wel een veertje laten. De komende tijd moet uitwijzen hoe we hier financieel gezien mee om moeten gaan.

  Los daarvan neemt het bestuur zijn petje diep af voor de oudpapierploeg. Jaren zijn de mannen door weer en wind op maandag – en later ook op dinsdag – de hele dag in de weer geweest om voor WSV papier op te halen en dus inkomsten te genereren. Veel en zwaar werk. Een ultiem voorbeeld van vrijwilligerswerk. Dank mannen voor jullie werkzaamheden de afgelopen jaren!

  Gelukkig zijn er ook positieve zaken te melden. Op 9 juli vond voor het eerst sinds een aantal jaren weer het Schoolvoetbaltoernooi plaats. Twee ouders hebben dit in mei opgepakt en in een recordtijd het toernooi georganiseerd. Normaal gesproken starten de voorbereidingen voor het toernooi namelijk al in januari. Een knap staaltje werk dus. Het bestuur heeft positieve geluiden gehoord over het toernooi. Hopelijk lukt het volgend jaar weer om het toernooi te organiseren.

  In de derde week van augustus vindt traditioneel het Freektoernooi plaats. Het toernooi is bij WSV zo’n beetje de officieuze start van het voetbalseizoen. Het Freektoernooi is op 18 augustus, 19 augustus en op zondag 21 augustus. Hopelijk zien we je op het veld of langs de lijn op één van deze dagen en zoeken we met elkaar de verbinding weer op voor een mooi nieuw voetbalseizoen. Wij wensen je in ieder geval een fijne vakantie toe!

   

  Het bestuur.

   

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide