• Test Text
 • Beste WSV-er,

  In het weekend van 21 en 22 september is de competitie weer begonnen. Sommige teams zijn uit de startblokken geschoten, terwijl bij andere teams de positieve resultaten nog op zich laten wachten. Het belangrijkste is natuurlijk dat iedereen plezier heeft op het rondom de velden. Wij zien gelukkig veel blije gezichten.

  Er zijn wel wat teams waar de bezetting aan de krappe kant is. Dat vergt hier en daar wat organisatie van onze vrijwilligers, maar tot nu toe lukt dat nog steeds. Gelukkig melden zich nog elke week nieuwe leden van verschillende leeftijden aan. Dus hopelijk komen hiermee de teams wat ruimer in hun jasje te zitten.

  Er is één team waar dat wel behoorlijk wat organisatievermogen vraagt: WSV 2. Aan het einde van vorig seizoen hadden we een nieuwe A-selectie geformeerd van 34 spelers. Aan het begin van dit seizoen zijn daar nog 28 spelers van over. Dat is eigenlijk te krap. Zeker wanneer blessures en schorsingen zich laten gelden. VTZ-senioren is elke week bezig – met een goede ondersteuning van JO19-1 – om te zoeken naar oplossingen. Vooralsnog lukt het elke week om een volwaardig 2e team op de been te brengen.

  Voor de zaterdagen is ons scheidsrechterskorps te krap. Daarom moeten leiders of ouders nu vaak wedstrijden fluiten. Het bestuur heeft daarom besloten om het invullen van de verplichte vrijwilligerstaken ook open te zetten voor het fluiten van wedstrijden op een groot veld op zaterdag. Het bestuur wil echter wel een vinger aan de pols houden wie zich hiervoor aanmelden en dit zeker in het begin enigszins begeleiden. Je kunt je dus niet via de app inschrijven voor een scheidsrechtersdienst. Ben je geïnteresseerd in het fluiten van een aantal wedstrijden op een groot veld op zaterdag om op zo’n manier je verplichte diensten in te vullen? Neem dan contact op met ons bestuurslid Mirjam Dijkstra. Haar gegevens vind je op de site bij de contactgegevens van het bestuur.

  Onder onze nieuwe LED-verlichting is het fijn trainen. Het afstellen van deze verlichting vergt behoorlijk wat tijd. We proberen de lichtverstrooiing te minimaliseren om de overlast die bewoners van de Roze-ven ervaren zo veel mogelijk te beperken. We hebben onlangs besloten om afschermkappen te bestellen om de lichtverstrooiing verder tegen te gaan.

  In september zijn er ook werkzaamheden geweest aan de hoge mast die langs het B-veld aan de slootkant staat. Dat is geen lichtmast, maar een zendmast van Vodafone. Om de ontwikkelingen in de techniek bij te kunnen houden, heeft Vodafone deze mast vernieuwd.

  De afgelopen maanden is het een aantal malen voorgekomen dat de toiletten op de benedenverdieping waren verstopt. De toiletten bleken in die gevallen te zijn volgestopt met van alles, vooral met de papieren handdoekjes die in de wc’s hangen. Omdat het ontstoppen van de riolering een behoorlijke kostenpost werd, hebben we besloten om voor de toiletten op de benedenverdieping professionele handdrogers aan te schaffen. Binnenkort zullen we deze handdrogers ophangen en de papieren handdoeken verwijderen op de benedenverdieping.

  Wij vinden het belangrijk dat iedereen die bij WSV rondloopt op hoofdlijnen weet welk beleid wij  voeren. Zowel op voetbaltechnisch gebied, als op andere gebieden. Echter, de laatste vastgestelde beleidsplannen dateren van het begin van deze eeuw. Alleen de damesafdeling heeft een actueel beleidsplan. De afgelopen tien jaar heeft het bestuur een aantal malen een poging gedaan om actuele beleidsplannen te schrijven. Deze pogingen zijn allemaal gestrand, de laatste keer ca. 3-4 jaar geleden.

  Wij zijn van mening dat WSV vier uitgewerkte beleidsplannen nodig heeft: een seniorenbeleidsplan, een jeugdbeleidsplan, een beleidsplan meisjes/dames en een overkoepelend beleidsplan. Maar voordat we deze plannen kunnen uitwerken, is het essentieel dat bekend is welke ambitie we als WSV hebben. Die ambitie is namelijk bepalend voor de inhoud van de beleidsplannen.

  Wij hebben daarom eerst in onze oktobervergadering de ambitie vastgesteld. We hebben dat niet gedaan in een prachtig omvangrijk verhaal, maar gewoon pragmatisch in een vijftal uitgangspunten. Deze uitgangspunten geven we mee aan een werkgroep die de beleidsplannen gaat uitwerken.

  De ambitie die we hebben vastgesteld vind je elders op onze website. Wil je jouw steentje bijdragen in het uitwerken van (één van) de beleidsplannen? Neem dan contact met ons op!

   

  Het bestuur

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide