• Test Text
 • Maandnieuws Bestuur: oktober 2020

  Beste WSV-er,

  We zijn helaas zo’n beetje weer terug bij af. Geen wedstrijden en geen trainingen voor spelers vanaf 18 jaar. Zo was het eind april ook.

  De aangescherpte coronamaatregelen hingen in de lucht. Het was niet voor niets dat we als bestuur - een paar dagen voor de eerste aanscherping door de overheid - zelf al onze eigen maatregelen hadden aangescherpt. We zullen met z’n allen door de zuur appel heen moeten bijten.

  De tweede helft van september ging het nog best goed. Op sportief gebied, onder andere bij de heren senioren, maar ook als het gaat om de reuring op de vereniging. We hebben het begin van het seizoen met extra enthousiasme en intensiteit opgepakt na de lockdown van het einde van het vorige seizoen. Zoals bijvoorbeeld bleek bij de jaarlijkse penaltybokaal voor de jeugd. Daar deden weer veel van onze leden aan mee.

  Hoewel ons complex – behalve tijdens trainingen – nagenoeg op slot is, lopen achter de schermen een aantal zaken gewoon door. We bekijken bijvoorbeeld of en wanneer ons A-veld aan een grote onderhoudsbeurt toe is. Het huidige veld loopt namelijk op het einde van zijn levensduur. Wanneer we onze analyse daarover hebben afgerond, nemen we daar een besluit over.

  Verder zijn we druk bezig om te kijken van welke ondersteuningsmaatregelen van de overheid we gebruik kunnen maken. Eén van onze belangrijkste inkomstenbronnen is namelijk de kantine. En die is tot nader order gesloten. Dat maakt dat we voor een financiële uitdaging staan. Bovendien is het lastig om een realistische begroting voor dit seizoen op te stellen. Het is moeilijk in te schatten met welke inkomsten we rekening kunnen houden.

  Gelukkig voert WSV al sinds jaar en dag een stabiel en gezond financieel beleid. Dat betekent dat we niet zo snel omvallen. Maar we hebben wel wat financiële puzzels te kraken dit seizoen. Tijdens de aanstaande algemene ledenvergadering staan we daar wat uitgebreider bij stil.

  Deze ledenvergadering is vooralsnog gepland op maandag 16 november 2020 om 20:00 uur. Dat zou fysiek mogen, want het verenigingsrecht zorgt voor een uitzonderingspositie op de algemene coronamaatregelen. Hoe we dit praktisch handen en voeten gaan geven, gaan we nog bespreken binnen het bestuur. Ook zullen we bekijken of we de algemene ledenvergadering op 16 november laten staan, of dat we die toch wat naar achteren schuiven. Houd de website in de gaten voor de officiële aankondiging van de ledenvergadering.

  Tja, verder is het afwachten hoe de coronacrisis zich ontwikkelt. De kans is groot dat we nog wel even in de huidige situatie zitten. Hopelijk blijft iedereen gezond en zien we elkaar over een aantal weken weer langs de lijn tijdens een voetbalwedstrijd.

   

  Het bestuur.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide