• Test Text
 • Maandnieuws Bestuur: September 2019
  12 sep 2019
 • Beste WSV-er,

  Het bestuur gaat vanaf nu elke maand een terugblik geven op de afgelopen maand. Zo worden we als bestuur wat meer zichtbaar voor iedereen. En kun je een beeld krijgt wat er zoal speelt binnen de vereniging.

  In dit eerste maandnieuws kijken we terug op de maanden augustus en juli. Omdat vorig seizoen een lang voetbalseizoen was, liepen er in juli nog een aantal activiteiten door die betrekking hadden op vorig seizoen. We richten onze blik in dit nieuws op de activiteiten van het nieuwe voetbalseizoen.

  In juli en augustus zijn vele vrijwilligers bezig geweest om ons complex weer tiptop te maken voor het nieuwe seizoen. En dat is goed gelukt, vinden we. Iedereen kan weer trainen en zijn wedstrijden spelen!

  De trainingen zijn weer begonnen en ook de eerste bekerwedstrijden zijn gespeeld. Het is misschien wat wennen in een nieuw team. Zeker als je een groot deel van augustus nog met vakantie was. Nu is wel zo’n beetje iedereen terug en zijn de bekerwedstrijden gestart. De competitie start in het weekend van 21 september.

  Bij de senioren heren hebben we twee teams meer dan vorig seizoen. We hebben nu inclusief het veteranenteam zeven seniorenteams. Ook hebben we er een extra damesseniorenteam bij. En sinds dit seizoen spelen deze drie damesteams alle drie op de zondag. Op zondag komt er dus wat meer reuring op het complex. We zijn blij met deze groei bij de senioren. Met name omdat bij veel verenigingen het seniorenvoetbal terugloopt.

  De verlichting langs het B-veld en A-veld is vervangen. We hebben nu LED-verlichting. Dit geeft een betere verlichting op de velden, is duurzamer en is in verbruik goedkoper. Eind juni en begin juli hebben de lichten een eerste afstelling gehad. Die afstelling wordt in september verfijnd. Dat lukt nu beter, omdat het vroeger donker wordt ’s avonds.

  Er verdwijnt heel veel materiaal in een seizoen. Van hesjes tot ballen, enzovoort. Dat kost WSV behoorlijk wat geld elk jaar. We gaan daarom als proef voor een aantal jeugdteams lockers aanschaffen voor het materiaal. Als blijkt dat het verlies aan materiaal daardoor aanzienlijk afneemt, willen we meer lockers aanschaffen.

  Het bestuur is aan het bekijken of we een vochtreguleringssysteem voor het materiaalhok kunnen aanschaffen. Het materiaal is vaak vochtig na een training. Het vocht in het materiaalhok leidt er toe dat er op gegeven moment schimmel ontstaat in kleedkamer 1 en kleedkamer 2. Het materiaalhok ligt immers tussen deze kleedkamers.

  We hebben een probleem met ons douchesysteem. Ter voorkoming van legionella heeft WSV een aantal jaren geleden een systeem aangeschaft dat de temperatuur van het water hoog genoeg houdt en dat er voor zorgt dat het water in de leidingen op gezette tijden circuleert. Wat ons door de leverancier bij aanschaf niet is verteld, is dat voor dat systeem een onthardingsinstallatie geplaatst moet worden. We hebben daarom nu last van verkalking. De douches in kleedkamer 11 doen het al niet meer. Het reinigen van de leidingen kost heel veel geld. We gaan daarom in gesprek met leveranciers hoe we dit probleem kunnen oplossen.

  Het koffieapparaat in de grote kantine is stuk. Alleen de linker uitgifte van het apparaat doet het nog. We hebben inmiddels voor een vriendenprijs via een ouder een nieuw koffieapparaat kunnen aanschaffen. Het is de bedoeling dat deze voor aanvang van de reguliere competitie in de kantine staat. De kans is wel heel groot dat we dan alleen maar koffie kunnen uitschenken en geen koffievariaties zoals cappuccino. Maar het belangrijkste is dat iedereen gewoon z’n bakkie koffie kan blijven drinken in de kantine.

  Uiteraard gebeurt er nog veel meer bij WSV. We hebben hier alleen de zaken genoemd waar het merendeel van de WSV-ers mee te maken kan krijgen. Heb je ergens een vraag of opmerking over? Schiet ons dan even aan langs de lijn, of via de mail.

   

  Het bestuur

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide