• Test Text
 • Maandnieuws Bestuur: september 2022

  Beste WSV-er,

  Het seizoen is nu echt gestart. Voor een deel van onze teams is de eerste ronde van de bekercompetitie achter de rug. In het weekend van 24 en 25 september beginnen de reguliere competities. Voor een deel van de jeugd is de reguliere competitie een aantal weken geleden al gestart. Hopelijk kunnen we dit seizoen een regulier programma afweken, zonder invloed daarop van coronamaatregelen. We zijn wel toe aan een volledig normaal seizoen!

  Achter de schermen gebeurt er ook van alles. Ons bestuur bestaat sinds 1 juli nog maar uit 4 bestuursleden. Dat is te weinig om de vereniging op een goede manier draaiende te houden. Het is ons het afgelopen seizoen niet gelukt om vrijwilligers voor een bestuursfunctie te vinden. We hebben gelukkig een aantal WSV-ers bereid gevonden om een commissie te vormen om nieuwe bestuursleden te zoeken.

  De commissie kwam op 21 september voor het eerst bijeen. We hebben gebrainstormd over hoe je de bestuursfuncties zou kunnen invullen. De commissie gaat een aantal mensen benaderen om mee te denken over de toekomstige invulling van het bestuur. De bedoeling is om begin oktober met die benaderde WSV-ers verder te denken over de bestuursinvulling.

  Vanwege de fusie met de beheervereniging van ons complex op 1 juli 2022, moeten we een aantal verzekeringen in elkaar schuiven. Omdat de constructie van een sportvereniging en een beheervereniging niet zo vaak voorkomt, had het wat voeten in de aarde om onze tussenpersoon goed uit te leggen wat wij nu precies aan verzekeringen nodig hebben. Dat is inmiddels gelukt. We hebben de offerte getekend. Hopelijk gaan de nieuwe verzekeringen binnenkort in. De oude verzekeringen lopen door totdat de nieuwe van kracht zijn.

  De pomp voor het afvoeren van regenwater op de velden heeft de geest gegeven. We hebben een nieuwe besteld. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe precies geplaatst wordt.

  Ook ons tosti-apparaat hebben we moeten vervangen. Kijkend naar de behoefte aan tosti’s is dit bijna een eerste levensbehoefte voor mening WSV-er. Goed daarom dat we een nieuw tosti-apparaat hebben.

  Tussen het huidige bestuur en de gemeente Wormerland zijn wat nieuwe lijntjes gelegd. Er zijn een aantal actuele onderwerpen waarover we in contact zijn met onze gemeente.

  Zo gaat de gemeente het voetbalveldje naast ons sportcomplex aanpassen. Het veldje geeft vooral veel geluidsoverlast voor de buurtbewoners. Nu is dat veldje niet van WSV, maar als goede buur worden we wel op de hoogte gehouden van de plannen van de gemeente.

  Daarnaast bespreken we de overlast die we ervaren van jongeren die gebruik maken van ons sportcomplex buiten de wedstrijdtijden en traingingstijden. De jongeren laten vooral veel materiaal achter op de velden, in plaats van dat op te ruimen. We zijn lang niet altijd in staat om dat op tijd op te ruimen. Los van dit niet gastvrij staat - een rommelig veld om op te voetballen - kan dit ook tot blessures van spelers leiden. Af en toe zorgen de jongeren daarnaast voor geluidsoverlast voor de buurt of brengen ze vernielingen aan op ons sportcomplex. Het bezorgt ons in ieder geval handen vol werk.

  Binnenkort bespreken we met de BOA’s van de gemeente Wormerland wat we aan de overlast kunnen doen.

  Kortom, er gebeurt genoeg op en rondom onze velden. Geniet vooral van de start van de competitie en van jouw verblijf op ons complex, als speler of als toeschouwer!


  Het bestuur.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide