• Test Text
 • Heb je oud papier staan en kom je naar een wedstrijd kijken, ga je naar de training of rij je gewoon even langs…

  Neem het mee en zet het in de container.

  De container staat op de vaste locatie binnen het hek en is bereikbaar op:

  • Maandagochtend van 08:30 - 11:00 uur
  • Doordeweeks op trainingsavonden
  • Op zaterdag en zondag wanneer er gevoetbald wordt. 

  Is de container onverhoopt vol, neem het dan s.v.p. even weer mee naar huis en biedt het de volgende keer aan. Zet het er niet naast en denk ”Ach…. dat regelt een ander wel”.

  Sluit de deur van de container s.v.p. goed. Dan blijft het terrein netjes en het papier droog.

  Met een beetje moeite halen we toch nog een leuk extraatje voor de vereniging binnen.

  Vrgr jullie WSV vrijwilligers.

 • Oud papier

  Helaas, WSV haalt vanaf 1 augustus 2022 geen oud papier meer op

  bron: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/306717/laatste-ronde-oudpapierploeg-wsv30-gereden-we-waren-een-van-de-grootste-sponsors

  Laatste ronde oudpapierploeg WSV’30 gereden: "We waren één van de grootste sponsors"

  26 juli 2022, 17.00 uur · Door Tom van Midden

   

  Het was twaalf jaar lang een vertrouwd gezicht in Wormer: de bus van de oudpapierploeg van de lokale voetbalclub WSV'30, die elke maandag en dinsdag rondreed in het dorp. De vrijwilligers reden vanochtend hun laatste ronde. "In die twaalf jaar tijd hebben we toch minstens 150.000 euro binnengebracht voor de club", zegt coordinator Gerard Mak vol trots.

  In alle vroegte komen Gerard Mak en Floor Twisk aanrijden bij het complex voor hun laatste ronde. Onderweg pikken ze Willem Binken op en dan kunnen ze beginnen. Jan Klos is dan al even bezig als 'voorloper': hij verzamelt het oud papier en zet het op centrale punten neer voor de mannen in de bus. 

  Flyeren

  In de beginperiode moest er natuurlijk nog aan bekendheid worden gewonnen. "Uiteindelijk hebben we door flyeren het hele dorp weten te bereiken", vertelt Mak. "Dat leidde tot twee volle containers per week en dat levert op jaarbasis 15.000 tot 20.000 euro op."

  De beslissing om te stoppen kwam niet uit de lucht vallen. De ploeg vrijwilligers was al gekrompen en door gezondheidsproblemen slinkt die straks nog meer. Daar kwam bij dat er de afgelopen tijd wat nare dingen zijn gebeurd op het voetbalcomplex. Zo werd de bus waarin de mannen het papier ophaalden een keer opengebroken. Dat gebeurde ook met de container waardoor het daar een grote bende werd.

  Bende in papiercontainer van de oudpapierploeg van WSV'30 - Gerard Mak
  Bende in papiercontainer van de oudpapierploeg van WSV'30 - Gerard Mak

  "De mensen worden ook wat makkelijker", voegt Mak toe. "Ze gooien hun troep op straat en kijken niet wat er tussen zit. Er zit van alles tussen en dat maakt het werk er niet makkelijker op. Het zijn allemaal redenen waarom we het na twaalf jaar genoeg vinden."

  Toch overheerst de trots: "Dat je zoveel kilo's papier naar binnen hebt gehaald en daarmee je club hebt gesteund. We waren één van de grootste sponsors. Ik denk dat de mensen het ook gaan missen, want die vonden het makkelijk om hun oud papier buiten te zetten."

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide