• Test Text
 • Ons WSV icoon, Jan Butter, is overleden.

  Op 86 jarige leeftijd is zaterdag 25 januari 2020 van ons heen gegaan Jan (J.E.) Butter.
  Weer één van "De Jannen" van WSV is overleden. Onze Jan Butter, man van (bijna) het eerste uur bij WSV, was bekend bij ieder die WSV kent. Geboren in 1933 en lid geworden in 1945. Je moest destijds 12 jaar zijn, voordat je lid mocht worden van WSV. Wat een lijst heeft deze man achter zijn naam staan als het op vrijwilligerswerk voor onze vereniging aankomt:

  Van speler tot bestuurder, van schoonmaker tot regelateur, van grasvelden tot gravelvelden, van kantine tot algemene leden vergadering, van maandagochtend ploeg tot, zeker niet in de laatste plaats, de WSV'er! Hij was “lid van verdienste” en “ERELID”. En op het allerlaatst hield hij zich nog bezig met de club van WSV “Lief en Leed”.

  Jarenlang, meer dan 40 jaar, was Jan de man achter de verzorging en bezorging van ons clubblad.
  Het begon al op zaterdag na de jeugdwedstrijden: Verslagen verzamelen, verslagen maken, pagina's A4 vullen met passen en meten, combineren met de advertenties. Op zondag eerst zelf kijken langs de velden, dan spulletjes halen bij diverse mensen.
  Allemaal handwerk, zeg maar het betere knip en plakwerk. Dan alles opzetten en op maandag, met “de andere Jannen”, de stencilmachine draaien. Rapen en nieten en bezorglijsten draaien…. Gigantisch veel "huisvlijt".

  Later heeft Marga (Meeuwsen) veel voor Jan kunnen vereenvoudigen. Jan kreeg dan complete pagina's van Marga en kon dan de machines ’s maandags aanzetten en die pagina’s afdrukken. Terwijl de andere “Moppers” aan het opruimen waren, was Jan weer aan het “clubblaadjes”maken.
  Het clubblad “de WSV'er”  was nog steeds Jan z'n paradepaardje.
  Totdat enkele jaren geleden de elektronische WSV'er via de mail kwam, de website actief werd en hierdoor de papieren versie van het clubblad langzaam uitstierf....

  Toch bleef Jan betrokken bij de club en op elke ALV (Algemene ledenvergadering) had hij wel een vraag... En je raadt al waar het over ging.... “HET CLUBBLAD”. Het blad waarin hij zelf ook schreef onder de alias “De Vorser”: altijd opbouwend, soms met een kritische noot, maar met het hart op de juiste plaats. Gelukkig is veel van zijn werk gedigitaliseerd en bewaard gebleven.

  Wij herinneren ons Jan als een zeer betrokken en gepassioneerd WSV-man.

  Alle familie en vrienden van Jan, bewaar de mooie momenten en leuke herinneringen in het hart. Namens alle WSV’ers heel veel sterkte met het verwerken van het verlies van jullie (en onze) dierbare.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide