• Test Text
 • Natuurlijk is WSV tegen discriminatie, racisme of enige vorm van bedreiging. We zijn een vereniging. Het belangrijkste kenmerk van een vereniging is dat we samen dingen doen. Samen betekent met iedereen, ongeacht ras, geaardheid, geslacht of wat dan ook.

  WSV heeft daarvoor in 2015 beleid ontwikkeld: Veilig sportklimaat bij WSV’30

  https://www.wsv1930.nl/wp-content/uploads/wsv1930/2018/09/beleid_veilig_sportklimaat_201506.pdf

  Toch komen discriminatie, racisme en/of bedreigingen helaas voor op en rondom het voetbalveld.

  De KNVB heeft daarom onlangs een aantal hulpmiddelen ontwikkeld voor dergelijke situaties.

  Wij brengen graag twee van die hulpmiddelen bij je onder de aandacht.

  In het Protocol Discriminatie, Racisme en/of Bedreiging kun je lezen wat je in welke situatie moet doen als je te maken krijgt met discriminatie, met racisme of met een bedreiging. We roepen je op dit protocol te lezen en naar te handelen mocht zo’n situatie zich voordoen.

  Je kunt ook de Discriminatiemelder gebruiken. Download de app op je telefoon, om snel een melding van discriminatie te kunnen maken.

  Heb je bij WSV zelf te maken met discriminatie, racisme en/of bedreigingen of een andere vorm van ongewenst gedrag? Of maak je het van dichtbij mee bij een ander? Je kunt daarover ook contact opnemen met onze vertrouwenscontactpersonen, Marg Cornelissen en Sigrid Wijsman. Zij hebben een opleiding voor vertrouwenscontactpersoon gevolgd en zullen je identiteit geheim houden als je dat wenst. Zij zijn bereikbaar via de button op onze website of via het mailadres vcp@wsv1930.nl.

  Laten we er bij WSV samen voor zorgen dat onze vereniging voor iedereen veilig en toegankelijk is.

  Voetbal is van iedereen!

   

  Het bestuur

  Protocol discriminatie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide