• Test Text
 •  
   
   
   
   
   
  Elke week krijgen ongeveer 300 mensen een hartstilstand (buiten het ziekenhuis). Dit kan thuis, op het werk maar ook tijdens het sporten gebeuren. De overlevingskans is het hoogst als omstanders direct de juiste eerste hulp bieden. Om op een dergelijk incident voorbereid te zijn gaan we weer reanimatiecursussen organiseren. Als Bestuur van WSV’30 vinden wij het belangrijk dat een aantal trainers en leiders van de teams, zowel bij de jeugd als bij de senioren deze cursus gaan bezoeken. Dit geldt ook voor vrijwilligers binnen de Kantine en degene die bestuursdiensten draaien.
  De cursus duurt ongeveer 3 uren en zal worden gehouden in de kantine van ons complex. Per cursus kunnen er 14 cursisten deelnemen.
  Tijdens deze cursus leer je onder andere de toestand van een slachtoffer te beoordelen, je leert reanimeren en een AED gebruiken (ook bij kinderen) en de juiste eerste hulp te verlenen bij een bewusteloos slachtoffer. Aan de deelnemers die de cursus hebben gevolgd zal een certificaat worden uitgereikt.
  De kosten van deze cursus komen voor rekening van WSV’30, tenzij u een aanvullende ziektekostenverzekering hebt, want dan kunt u de kosten van deze cursus declareren bij uw verzekering. Het kost u geen eigen risico.
   
  De eerste cursus zal worden gehouden op vrijdag 5 oktober 2018, te 19.00 uur.
   
  Aanmelden kan per mail geschieden bij mij Nico Kramer E-mail nicokramer@quicknet.nl of bij Liesbeth Koning E-mail l_koning@kpnmail.nl
   
  N.A. (Nico) Kramer.
  Voorzitter.
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide