• Test Text
 • Wartburgia VR3 - WSV'30 VR1

  WSV Vrouwen 1, na strafschoppen, helaas uitgeschakeld voor het bereiken van KNVB bekerfinale, waar was de VAR toen we de VAR nodig hadden ?

  WSV Vrouwen 1 had gisteren een unieke mogelijkheid om clubhistorie te schrijven. Door winst bij Wartburgia zou het zich kunnen plaatsen voor de KNVB bekerfinale.

  De  tegenstander, Wartburgia 3, is een team van voornamelijk oud eerste elftal speelsters, gekenmerkt door er gemakkelijk uitziend combinatievoetbal, spelinzicht, technisch en tactisch sterk.  Door de afwezigheid van Kim Snelders moest onze trainer, Cor Smit, zijn elftal noodgedwongen, enigszins aanpassen. Kelcy verhuisde een linie naar achteren waardoor zij minder aanvallende impulsen kon geven dan gebruikelijk. In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd met wisselende kansen voor beide doelen. Jaimie en Wieske waren verschillende keren een sta in de weg voor de Wartburgia aanvalsters. Wieske stortte zich een aantal keren onvervaard voor de voeten van een Wartburgia speelster, die in een uiterste poging de bal langs Wieske te krijgen, haar verschillende keren blesseerden. De scheids had Wieske wel wat meer in bescherming mogen nemen en/of de speelsters van Wartburgia moeten aanspreken om niet te fel/onbesuisd het duel met haar aan te gaan. Haar werkgever, R & R Flowers, vroeg zich ongerust af, hoe het met de te verwachten Paasdrukte moest gaan als Wieske "echt " geblesseerd zou raken.

  Iris moest zich vanwege een spierblessure laten vervangen door Celine, voor wie dit haar debuut bij Vrouwen 1 betekende. Mede door haar loopsnelheid wist Celine zich goed te handhaven in haar debuutwedstrijd.

  Uit een vrije trap legde Kelcy de bal achter de defensie van Wartburgia waar Britt, door haar snelheid, als eerste bij de bal was en deze zeer beheerst over de uitgelopen keepster in de verre hoek deponeerde 0 ?? 1. Of WSV door de euforie over de voorsprong collectief even in "droomland" vertoefde, feit is dat Wartburgia via een snelle aanval over links, gevolgd door een loepzuivere, lage voorzet op de spits, de achterstand binnen de minuut omzette in een gelijke stand 1 ?? 1. De keepster van Wartburgia is een veldspeelster, dit bleek duidelijk toen zij een strakke corner van Daily bij de voorste paal in haar eigen doel sloeg, 1 ?? 2. Mede door de vele toeschouwers uit Wormer en het gegeven dat na afloop van hun training, de selectiespeelsters van Wartburgia duidelijk van hun aanwezigheid lieten blijken, ontstond er een ware cupsfeer.

  Door het afgelopen zijn van de training van de selectie kon Wartburgia in de 2e helft de trainster van de selectie in het veld brengen (staat zij met haar eigen naam op het wedstrijdformulier ? Antwoord is ja.). Dit kwam het spel van Wartburgia duidelijk ten goede.

  Uit een voorzet van links miste Daily, midden voor het doel, de kans om de wedstrijd te beslissen en uitgeroepen te worden tot "Vrouw of the match " vanwege haar 2 belangrijke doelpunten. Of ze niet helemaal uitkwam met haar passen maar zij raakte de bal meer met haar hak, terwijl de binnenkant van de voet vereist was, om de voorzet tot doelpunt te promoveren. Nu rolde de bal net langs de voor WSV verkeerde kant van de paal. Toen de hardwerkende Daniëlle een paar meter buiten het strafgebied werd neergelegd, kon  Stefanie vanuit een kansrijke positie gaan aanleggen. Zij krulde de bal, welke er volgens de ook aanwezige ex-trainer Faouzi in zou gaan, net over de lat.

  Onder aanvoering van de trainster van de selectie begon Wartburgia aan te dringen. WSV moest zoveel energie steken in het veroveren van de bal dat onze vrouwen met het hier uit voortvloeiende balbezit te weinig in aanvallend opzicht konden doen. De voorhoede en het middenveld kregen steeds meer moeite om de bal " even" in de ploeg te houden. De bal werd (te) snel verloren waardoor er opnieuw, op een krachten verslindende wijze, achter de tegenstander aangegaan moest worden. We kwamen een paar keer goed weg. Onze trainer Cor Smit koos er om hem moverende redenen voor, ondanks de steeds toenemende druk door het vele balverlies, geen gebruik te maken van de nog aanwezige wisselmogelijkheden op de bank t.w. Sophie, Jaden en Loïs.  Deze speelsters verdienen een compliment voor hun aanwezigheid en betrokkenheid.

  Vlak voor tijd was de zoveelste botsing van Wieske met een tegenstandster, dit keer buiten het 5 meter gebied. De scheids wees gedecideerd naar de stip, penalty.  De vraag was blokkeerde deze keer Wieske de speelster van Wartburgia of liep deze "bewust" door op Wieske in de hoop een penalty te krijgen. Volgens veel van de aanwezige WSV’ers was het geen penalty. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de scheids, welke naar mijn mening de wedstrijd vanaf te grote afstand leidde, er in dit geval bovenop stond.  De Var had hier uitkomst kunnen geven maar nu we de VAR nodig hadden, was er geen Var aanwezig. Na deze zoveelste botsing kon Wieske niet meer verder spelen.  Isa van MO -19 kwam haar vervangen, ook voor haar betekende dit haar debuut in Vrouwen 1.

  Wartburgia greep de kans om de stand weer gelijk te trekken met beide handen aan. De penalty werd onberispelijk ingeschoten, 2 ?? 2. Dit werd ook de eindstand na de officiële speeltijd. Opnieuw moesten penalties de beslissing brengen.

  In tegenstelling tot de vorige keer hadden de speelsters van WSV deze keer hun zenuwen minder in bedwang en/of was de concentratie niet optimaal. Namens WSV miste 3 speelsters op rij van WSV hun penalty, terwijl Wartburgia, ondanks dat Issa er bij twee heel dichtbij zat, 3x scoorde. Hiermee was het sprookje van het halen van de finale helaas uit.

  De speelsters en staf kunnen met grote voldoening terugkijken op een fantastisch bekeravontuur met aansprekende resultaten.

  Namens Meiden/Vrouwenafdeling

  Marius van Malsen/Frank Jonker

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide