• Test Text
 • Informatie nieuwe leden

  (laatst aangepast 2 januari 2020, versie 02012020)

  Welkom bij WSV 1930!

  Dit is de informatiefolder van de jeugdafdeling van WSV 1930. Het is bedoeld als een wegwijzer binnen onze vereniging voor jou (en natuurlijk voor je ouders) omdat je je aanmeldt als lid.
  We hopen dat er voldoende informatie in staat om ervoor te zorgen dat jij je snel thuis gaat voelen in onze vereniging.

  We wensen je veel plezier bij WSV!

  Adresgegevens
  De Middenlijn 1
  1531 LZ Wormer
  Tel. 075-6423004

  Aanmelden
  Een aanmeldingsformulier kun je vinden op de website https://www.wsv1930.nl/aanmeldingsformulier/

  Afmelden
  De schriftelijke afmelding van het lidmaatschap van spelende voetballeden dient uiterlijk 30 mei in bezit te zijn van de ledenadministratie. Een eventuele overschrijving naar een andere vereniging kan ieder jaar tot uiterlijk 15 juni. Dit loopt ook via de ledenadministratie.

  Trainingen
  Het uitgangspunt is dat ieder team 2x per week traint. De trainingsdagen en -tijden vind je in het trainingsschema op de website. Kun je niet trainen, geef dit dan altijd even aan 1 van de trainers door of via de voetbal.nl app (indien jouw team gebruik maakt van de trainingsmodule in de voetbal.nl app).
  Gaat een training vanwege slecht weer niet door, dan word je gebeld of geappt. Meestal wordt per team ook gebruik gemaakt van een Whatsapp-groep. Vraag dit even na bij de leider van je team.
  In de schoolvakanties wordt er niet altijd getraind. Je trainer informeert je hierover.
  Er wordt getraind op het kunstgrasveld. Alleen schoenen met vaste noppenzool en/of speciaal daartoe vervaardigde kunstgrasschoenen zijn toegestaan. Het is niet toegestaan het veld te betreden met voetbalschoenen met afschroefbare noppen. Ook schoenen met platte zool zijn niet toegestaan.

  Wedstrijden
  Het wedstrijdprogramma per team staat vermeld op www.wsv1930.nl en op de app van Voetbal.nl.
  De teams spelen in principe afwisselend uit en thuis.
  Voor thuiswedstrijden word je geacht minimaal een half uur voor aanvang in de kleedkamer aanwezig te zijn, of zoveel eerder als de leider van het team met je afspreekt.
  In de gang van de kleedkamers staat op het tv-scherm aangegeven welke kleedkamer je kunt gebruiken, en op welk veld je wedstrijd gespeeld wordt.
  Ook vind je de kleedkamer- en veldindeling op de voetbal.nl app.
  Het heeft de voorkeur om na de wedstrijd gezamenlijk te douchen; hiervoor graag spullen meenemen.

  Bij (verwacht) slecht weer worden de velden op de dag van de wedstrijd om 8.00 uur gekeurd. Vanaf dat moment komen ook de afgelaste wedstrijden op www.wsv1930.nl en in de app van voetbal.nl.
  In principe word je niet gebeld, maar kijk je zelf of de wedstrijd wel/niet doorgaat.

  Persoonlijke afmeldingen voor de wedstrijd doe je uiterlijk donderdag bij de leider van je team, tenzij er iets anders is afgesproken.

  Tenue
  Een WSV-tenue (kousen, zwart broekje en WSV-shirt) is verkrijgbaar bij 100% Voetbal Sport Sportief, Westzijde 76 in Zaandam. Scheenbeschermers zijn verplicht.

  Vervoer bij uitwedstrijden
  Bij uitwedstrijden bepaalt de leider de tijd en plaats van het vertrek van het team. We verzamelen (bijna) altijd op de parkeerplaats bij het complex van WSV. Over het algemeen ga je met de auto naar de uitwedstrijden. Voor het vervoer bij uitwedstrijden zijn wij afhankelijk van de bereidwilligheid van ouders. Een inzittendenverzekering is van kracht, ook al is de chauffeur geen KNVB-lid.

  Voetbalschool
  De WSV 1930 voetbalschool is in juni 2014 opgezet om de spelers die dat wensen extra trainingsstof aan te bieden. Naast de basistrainingen organiseert de voetbalschool ook Masterclasses, Indoor Techniek dagen, 4 vs 4 toernooien etc. Kijk voor meer informatie en de tarieven op www.WSV1930voetbalschool.nl.

  Ongevallenverzekering
  Alle bij de KNVB ingeschreven voetballers/vrijwilligers vallen onder de collectieve ongevallenverzekering van de KNVB. Let wel: het betreft hier een aanvullende beperkte collectieve verzekering, aanvullend op de eigen verzekering. De verzekering dekt de gevolgen van ongevallen, die de spelers/vrijwilligers tijdens wedstrijden, trainingen en andere clubactiviteiten overkomen. In de bovenstaande gevallen kan hierop een beroep worden gedaan.
  WSV 1930 aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verlies of diefstal. Nadrukkelijk willen we de ouders vragen hun kinderen geen waardevolle spullen mee te laten nemen naar het sportcomplex. Laat deze zoveel mogelijk thuis of geef ze in bewaring bij trainer of leider; laat ze zeker niet achter in de kleedkamers. Zorg dat de meegebrachte fietsen goed afgesloten en in de rekken geplaatst worden.

  Kantinedienst
  Alle ouders van jeugdleden en leden boven de 18 jaar worden 4 x per jaar (voor een dienst van 2-4 uur) ingedeeld voor kantinedienst (tenzij ze voor WSV andere werkzaamheden verrichten) of bestuursdienst. Dit geldt voor het eerste en tweede gezinslid. Een eventueel derde gezinslid is vrijgesteld van diensten. Je bent vrijgesteld van kantine- en bestuursdiensten als je een van de vrijwilligersfuncties bekleedt die genoemd worden op https://www.wsv1930.nl/wp-content/uploads/wsv1930/2019/06/ABB-3-Verplichte-verenigingswerkzaamheden.pdf

  Aan het begin van ieder seizoen kun je zelf via de voetbal.nl app de data kiezen (de handleiding vind je op https://www.wsv1930.nl/kantine-inschrijven/. Doe je dat niet, dan word je door de kantinecommissie ingedeeld. De indeling staat ook weer op de site. Bij het niet verschijnen bij de kantinedienst houdt het bestuur zich, op grond van artikel 6 lid 5a van de statuten, het recht voor een boete op te leggen van € 50. Je verplichting blijft hiermee staan, en je wordt opnieuw ingedeeld.

  Alcoholgebruik en roken
  In de kantine wordt op zaterdag geen alcohol geschonken. Op andere dagen wordt er geen alcohol verstrekt aan jongeren onder de 18 jaar.
  Het gebruik van alcohol is alleen toegestaan in de kantine en op het terras. Op de tribune, rondom de velden en in de kleedkamers mag geen alcohol gebruikt worden.

  Roken is op het WSV-complex alleen toegestaan op het terras boven de tribune.

  Evenementen
  Voor de jeugd worden tijdens de schoolvakanties verschillende evenementen georganiseerd:
  Sinterklaasfeest, Winterstop-zaalvoetbal, Paaseieren zoeken, etc.
  Informatie hierover verschijnt op de site.

  Oud-papier
  Elke maandag en dinsdag rijdt een bus met vrijwilligers door Wormer om oud-papier op te halen. De opbrengst hiervan komt grotendeels ten goede aan de jeugd. Je kunt je oud-papier voor je deur neerzetten en dan wordt het opgehaald. Je kunt het eventueel ook zelf in de speciale container op het complex deponeren.

  Vrijwilligers
  Wil je iets extra doen voor de club? Dan juichen wij dit natuurlijk van harte toe. We zijn een gezellige vereniging, en het is een prachtige manier om je als ouder(s) snel thuis te voelen.
  We hebben altijd behoefte aan scheidsrechters, trainers, leiders, mensen voor de kantine, ondersteuning bij evenementen, etc. etc. Je kunt je hiervoor aanmelden bij de leider of bij de coördinator. Gegevens hiervan vind je op de website.

  VOG
  Vrijwilligers binnen onze vereniging die direct bij de jeugd betrokken zijn, moeten een Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen. De reden hiervoor is dat het helaas voorkomt dat mensen in de sport misbruik maken van hun positie. Jaarlijks komen er meerdere gevallen van seksuele intimidatie binnen de sport aan het licht.

  Vertrouwenspersoon
  Binnen WSV 1930 hebben we twee vertrouwens-contactpersonen benoemd. Dit zijn Sigrid Wijsman en Marg Cornelissen. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten. De contactgegevens van de vertrouwenspersoon en een toelichting op hun rol vind je op de website.
  Zie voor meer informatie https://www.wsv1930.nl/veiligsportklimaat/.

  Contributie
  De contributie wordt vastgesteld tijdens de jaarvergadering. 
  De contributie bedragen kun je vinden op de contributie pagina

  Het contributiejaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni. Op de website vind je het complete contributieregelement.

  Leden die de contributie van het lidmaatschap van de vereniging niet of moeilijk kunnen betalen, kunnen mogelijk een bijdrage krijgen. Zie hiervoor www.jeugdsportfonds.nl

  Apps Wedstrijdzaken en Voetbal.nl
  Beide apps (van de KNVB) bevatten het wedstrijdprogramma en kun je downloaden op je telefoon.
  Je dient hiervoor een account te maken met het e-mailadres dat bij de club bekend is.

  In de app Wedstrijdzaken staat je digitale spelerspas. Deze dient voorzien te zijn van een foto. Je kunt jouw foto zelf uploaden. Scheidsrechters controleren voor aanvang van de wedstrijden op die manier of je speelgerechtigd bent.

  In de app Voetbal.nl kun je een overzicht vinden van je wedstrijden, poule-indeling en de stand op de ranglijst. Ook vind je de trainingstijden en kun je je (in sommige gevallen) aan- of afmelden voor een training.

  De privacy-instellingen in de app kun je zelf beheren. Wanneer je de instellingen op normaal of beperkt zet, kun je de spelersstatistieken zien, en kun je gekozen worden als man of the match.
  Ook verschijnt dan je naam (en evt. je foto) op de website bij de teamindelingen en kun je op de website zien wanneer je kantine- en of bestuursdienst hebt.

  WSV adviseert alle leden met klem beide apps te gebruiken, omdat deze de meest recente wedstrijdinformatie gebruiken. Daarnaast zal WSV in de nabije toekomst zoveel mogelijk via de voetbal.app gaan communiceren. Op deze manier mis je geen informatie.

  Een uitgebreide instructie voor het installeren van de voetbal.nl app vind je hier.

  Website WSV1930
  Ieder team heeft op de website een eigen teampagina. Hier vind je de teamsamenstelling en het wedstrijdprogramma. Verder vind je alle benodigde informatie op www.wsv1930.nl. De website wordt zeer regelmatig bijgewerkt, dus houd deze altijd in de gaten!

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide